TERORISTIČKI NAPAD U NJEMAČKOJ: Ministarstvo vanjskih poslova BiH odgovorilo na sumnje da je stradao bh. državljanin u Njemačkoj

Niti jedan državljanin Bosne i Hercegovine nije smrtno stradao u oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u njemačkom gradu Hanauu, potvrđeno je za N1 iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

  • Hronika

  • 20. Feb. 2020  20. Feb. 2020

  • 0

"Generalnom konzulatu Bosne i Hercegovine u Frankfurtu je zvanično potvrđeno da je nijedan državljanin Bosne i Hercegovine nije smrtno stradao u oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u gradu Hanau, SR Nemačka. Jedna osoba koja je nastradala ima bh. porijeklo, ali nema državljanstvo naše zemlje", naveli su u odgovoru na upit N1 televizije.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH izrazilo je saučešće porodicama ubijenih u terorističkom napadu.

Podsjećamo, među žrtvama ekstremno desničarskog napada u njemačkom gradu Hanau nalazi se i jedan muškaraca porijeklom iz Bosne i Hercegovine, objavili su njemački mediji. Kako piše list "Der Tagesspiegel", među ubijenima se nalazi i 20-godišnji muškarac porijeklom iz Turske, 20-godišnjak bosanskih korijena i konobarica rođena u Poljskoj.

Motiv ovog napada je ksenofobija, a on se u Njemačkoj tretira kao teroristički.

U oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u Hanauu smrtno je stradalo devet osoba. Napadač Tobias R, ekstremno desničarski terorista, pronađen je mrtav u kući u operaciji koju je izveo tim specijalne policije. Napadač je posjedovao dozvolu za lov, a kasnije je pronađeno i pismo i videoporuka koju je ostavio iza sebe.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...