MILAN DUNOVIĆ, JASNO I GLASNO: "Neprijatelji ove zemlje su u panici, I TREBAJU BITI"

Bosna i Hercegovina je cjelovita, nedjeljiva i suverena država, međunarodno priznata - ovo je jedina istina, jedina zakonitost koju moraju da shvate i konačno prihvate svi oni koji svoju destabilizirajiću ulogu, u ovoj napaćenoj zemlji, tako brižljivo grade već skoro tri decenije.

  • Politika

  • 20. Feb. 2020  

  • 0

Poručio je ovo u izjavi za Vijesti.ba član Predsjedništva DF-a i potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović.

- Znam da je BiH kroz svoju istoriju uvijek bila suočena sa ozbiljnim unutrašnjim neprijateljima. Njihovo djelovanje bilo je podmuklo, stvaralo ozbiljne potrese i sukobe, ali, i pored svega, BiH je ostala i opstala. Istorija nas je učila i naučila, pa smo sada spremni suprotstaviti se tim i takvim neprijateljima, navodi Dunović.

Dodaje da su pred "nama teški izazovi, srećemo se sa površnošću i neznanjem onih koji su samo deklarativno preuzeli odgovornost, a suštinski nemaju ni snagu, a ni hrabrost da se nose sa brojnim izazovima današnjice".

- Ti izazovi imaju mnogo širi geopolitički i geostrateški kontekst, te bi naivno bilo dešavanja posmatrati iz uskog, regionalnog ugla. Sagledavanje širih, međunarodnih odnosa, te pozicije BiH i njenih interesa unutar toga, temeljni su principi za vođenje mudre i održive politike, kaže Dunović i dodaje:

- Više puta sam isticao, a sad ću i ponoviti, poštivanje Ustava i zakona, očuvanje pravnog poretka, konstantna i odlučna borba protiv svih koruptivnih pojedinaca, siguran je bedem za odbranu od ataka kojih je bilo, i kojih će biti sve više. Ne trebate se plašiti, ne trebate osjećati paniku i strah. Strah i paniku osjećaju oni koji su odlučili pridružiti se antidržavnoj, suicidnoj i na propast osuđenoj politici haosa.

Dunović zaključuje: Neće nas omesti, neće nas zbuniti, nećemo ustuknuti. Radimo sistemski, odlučno i u skladu sa svim pozitivnim praksama modernog evropskog društava. Neprijatelji ove zemlje to znaju i zato su u panici. I trebaju biti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...