DODIK SVE SLAGAO: Slučajno se odao o čemu je danas pričao sa predstavnicima Srba u Istočnom Sarajevu, O BOJKOTU SIGURNO NIJE...

Naime, na papiru koji je Milorad Dodik držao u rukama nakon što je završio sastanak, i dok je održavao press konferenciju, primjetan je jedan zanimljiv detalj. Naime, cijeli jedan veći pasus je posvećen Irskoj i Sjevernoj Irskoj.

  • Politika

  • 20. Feb. 2020  

  • 2

U Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak koji je organizirao član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik sa brojnim političarima, ali i zaposlenim službenicima u institucijama BiH.

 

Iako je poslije sastanka rečeno da je primarna tema sastanka bila da se Srbi zaposleni u institucijama BiH informišu o usvojenim zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, odnosno da se razjasni šta će podrazumijevati blokiranje u odlučivanju, evidentno je da su i neke druge teme bile prisutne.

 

Naime, na papiru koji je Milorad Dodik držao u rukama nakon što je završio sastanak, i dok je održavao press konferenciju, primjetan je jedan zanimljiv detalj. Naime, cijeli jedan veći pasus je posvećen Irskoj i Sjevernoj Irskoj.

Konkretno na papiru je ispisano nekoliko rečenica koje govore o trenutnom položaju Irske i Sjeverne Irske, njihovog međusobnog odnosa i navodne težnje da te zemlje postanu ujedinjenje. Potom slijede rečenice koje objašnjavaju ko i u kojem slučaju može raspisati referendum za ujedinjenje Irsker i Sjeverne Irske. Sve se dovodi u kontekst nedavno okončanog Brexita. 

S obzirom da je Milorad Dodik taj papir imao kod sebe nakon okončanog sastanka u Istočnom Sarajevu, vrlo je izvjesno da je prisutnima u sali govorio i o Irskoj i Sjevernoj Irskoj, očito praveći paralele o opcijama, težnjama i idejama za ujedinjenje, želeći RS uporediti sa Sjevernom Irskom. To upravo i odgovara aktuelnoj temi u BiH, odnosno Dodikovim najavama da će jednog dana pokrenuti pitanje otcjepljenja entiteta Republika Srpska iz BiH i ujedinjenje sa Srbijom.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...