JURGEN KLOPP JE NAPRAVIO NEŠTO ŠTO ĆE SE DUGO PAMTITI: Treneru Liverpoola stiglo pismo očajnog desetogodišnjeg navijača Manchester Uniteda, a onda je Nijemac uzeo olovku…

Daragh Curley je krajem januara napisao pismo njemačkom treneru u sklopu jednog školskog projekta. On je od Nijemca tražio da njegov tim prestane pobjeđivati i da ne osvoji trofej

  • Sport

  • 21. Feb. 2020  

  • 0

Kao navijaču Uniteda, naravno da mu nije drago gledati ovako moćan Liverpool, a još teže mu pada činjenica da njegov klub odavno nije ono što je bio nekih ranijih godina.

"Tužno je biti navijač Uniteda pored Liverpoola koji previše pobjeđuje. Molim vas da olakšate drugim timovima i da sljedeći put kada igra Liverpool - izgubite. Trebate samo druge pustiti da vas pobijede. Nadam se da sam vas uvjerio da više nećete osvojiti ligu ili pobjeđivati utakmice", napisao je 10-godišnjak Kloppu.

alt

Nevjerovatno, ali Klopp mu je odlučio lično napisati pismo i uzvratiti. Pismo je iznenadilo i dječakovog oca, inače također navijača Uniteda.

"Navijač sam Uniteda, ali moram priznati da se divim Kloppu. Možete po nekim njemačkim izrazima vidjeti da je to pismo on lično napisao. Daragh nije mogao vjerovati, nosio je u školu pismo kako bi ga pokazivao drugoj djeci".

U odgovoru je Klopp morao da rastuži dječaka, pa je napisao:

"Žao mi je, ali ne mogu da prihvatim vaš zahtjev. Moj posao je da učinim sve što mogu kako bi Liverpool pobijedio jer postoje milioni ljudi širom svijeta koji žele da se to dogodi, pa ih stvarno ne želim iznevjeriti. Srećom po vas, gubili smo u prošlosti, a gubit ćemo utakmice i u budućnosti", napisao je Klopp.

Njemačkom stručnjaku je bilo nevjerovatno da jedan tako mladi čovjek ima takvu strast prema nogometu.

"Pročitavši pismo koje ste mi poslali, mogu sa sigurnošću reći da je jedina stvar koja se neće promijeniti ta vaša strast prema nogometu. United je sretan što vas ima. Nadam se da nećete biti pretjerano razočarani ako budemo osvojili trofeje, iako su naši klubovi veliki rivali, ali također dijelimo veliko poštovanje jedni prema drugima. Zato i volimo nogomet. Sretno", napisao je Klopp.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...