NOVI KSENOFOBIČNI NAPAD U SREBRENICI: Djeca koja su veličala četništvo na Instagramu, sada su napali pokrivenu djevojčicu, poznati detalji napada...

Policijski službenici PS Srebrenića danas će saslušati učenike u prisustvu roditelja

  • Vijesti

  • 21. Feb. 2020  

  • 3

Novi ksenofobični napad u Srebrenici dogodio se jučer kada se bošnjačka djevojčica F.S. sa hidžabom vraćala iz škole, nakon čega su je djeca srpske nacionalnosti napala.

Prema riječima majke ove djevojčice, desetak učenika srpske nacionalnosti opkolilo je njenu kćerku, provocirali su je jer je pokrivena, i nisu joj dali da ide. 

"Skakali su oko nje i tražili joj maramu", rekla je njena majka. 

Srebrenički imam Ahmed Hrustanović rekao je na Twitteru da je riječ o istoj djeci srpske nacionalnosti koji su veličali četništvo na Instagramu.

"Danas su ta ista djeca nakon nastave napala djevojčicu Bošnjakinju koja nosi hidžab. Šta je sljedeće?", napisao je Hrustanović.

Policijski službenici PS Srebrenića danas će saslušati učenike u prisustvu roditelja, nakon čega će se oglasiti i Medžlis Islamske zajednice Srebrenica.

Predsjednik udruženja "Dobro" Adnan Delić, kojem se obratila djevojčicina majka, upitao je da li ima iko da čuje vapaje djece.

"Pitanje djevojčice F. S. i njenih roditelja nije samo njihov problem, nego i problem svih nas! Ko je sljedeći na redu?", upitao je Delić.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...