DF BEZ PARDONA: "Dok saveznici BiH ukazuju na krivca za blokade, tzv. Bh.blok se kamenjem baca na probosanske opcije"

Demokratska fronta ovim putem želi skrenuti pažnju građanima da ne nasjedaju na opsjene i logiku podmetanja klipa političkim opcijama koje se suprotstavljaju napadu na ustavni poredak Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 21. Feb. 2020  

  • 1

Takozvani “Bh blok” kojeg predvodi Predrag Kojović, želi obmanuti građane tvrdnjama da odgovornost za napad na ustavni poredak snose i proruska koalicija Dodik – Čović i probosanka koalicija okupljena oko DF, SDA i SBB-a. 

U trenutku kada prijateljske i savezničke države daju otvorenu podršku institucijama države Bosne i Hercegovine u demokratskim nastojanjima da se institucije države odbrane od grubih napada na suverenitet države Bosne i Hercegovine, hladovinari iz takozvanog Bh.bloka javnost žele uvjeriti da su isti oni koji napadaju ustavni poredak i oni koji ga brane.

Svima je jasno da je krajnji cilj njihovih poziva opća relativizacija odgovornosti i obmanjivanje javnosti. Kao takvi mogu predstavljati nadu tek proruskoj koaliciji koja to upravo i očekuje.

Umjesto da upute izvinjenje građanima zbog postupaka njihovih opozicionih saradnika iz manjeg bh. entiteta koji u potpunosti prate aktivnosti proruske koalicije Dodik – Čović, oni gnjev i zabrinutost građana žele sručiti na pleća probosanskih snaga. 

Ta politika mora i biti će kažnjena jer je potpuno jasno da tzv. da NS i sdp u kontinuitetu, s političkih tribina navijaju za negativan ishod po državu Bosnu i Hercegovinu, s tim da su u zadnje vrijeme prešli sa navijanja protiv interesa države Bosne i Hercegovine, na primitivno i huligansko bacanje kamenja na teren.

Međutim, uvjereni smo da ukoliko se takve aktivnosti nastave,  pomenuti ne samo da još za dugo neće učestovati u političkoj utakmici nego neće biti ni na tribinama

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...