VELIKI NJEMAČKI TEST BENZINSKIH KOMPAKATA, GOLF 8 PRVI PUT U AKCIJI; Na stazi su bili: BMW 118i, Hyundai i30, Mercedes-Benz A200, Opel Astra i VW Golf 8, a pobjednik je…

Evo kakve su rezultate ostvarili pojedinačno

  • Auto

  • 22. Feb. 2020  

  • 0

Autozeitung.de usporedio je benzinske kompakte: BMW 118i, Hyundai i30 1.4 T-GDI, Mercedes-Benz A200, Opel Astra 1.4 DI Turbo i Volkswagen Golf 1.5 eTSI…

Pobjednik u prvom usporednom testu je Volkswagen Golf 8. Drugi je BMW 318i, treći Hyundai i30, četvrti (!) Mercedes-Benz A200, a posljednja Opel Astra 1.4.

A ovo je zaključno mišljenje, koje potpisuje Martin Urbanke (Autozeitung.de):

Nakon prvog kruga jedno je sigurno: VW Golf 1.5 eTSI ACT OPF donosi jasnu prevagu u klasi. U usporednom testu samouvjereno pobjeđuje BMW-a Serije 1, Hyundaija i30, Mercedesa A klase i Opela Astre. Suvremeni koncept i razmjerno dug zaustavni put nisu bili preporuka, ali najniža potrošnja, udobnost vožnje i sigurnosna tehnologija su prvoklasni.

Na drugom je mjestu BMW 118i koji i dalje oduševljava dinamičnim upravljanjem i užitkom u vožnji čak i nakon prelaska na prednji pogon. Činjenica da napokon nudi više prostora čini ga sve boljim. Uravnoteženost najvažnijih svojstava daje Hyundaiju i30 1.4 T-GDI mjesto na postolju, premda mu N Line paket opreme smanjuje udobnost.

Mercedes A 200 je drukčiji, usprkos uvjerljivosti je zbog ograničenog komfora na trećem, a visokih troškova u cijene, na četvrtom mjestu. Opel Astra 1.4 DI Turbo je ekonomična i cijenom povoljna, ali već zastarjelo i pokazuje slabosti u komforu. Ali oduševljava najkraćim zaustavnim putem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...