OVO U SRBIJI MOGU SAMO SANJATI: Jedan grad u Crnoj Gori ruši sve rekorde po rastu prosječne plaće, a nije Podgorica…

Čak i penzioneri primaju značajno više novca nego što je to državni prosjek

  • Ekonomija

  • 22. Feb. 2020  

  • 0

Prosječna decembarska plaća u Tivtu bila je 693 eura i za 33 odsto ili 173 eura je veća od državnog prosjeka.

Za četiri godine, prosječna plata u Tivtu povećana je za cijelih 100 eura. Tivat je i jedina opština u kojoj je prosječna plata veća od minimalne potrošačke korpe od 647 eura, pišu podgoričke Vijesti i dodaju da je uzrok za rast prosječnih zarada u Tivtu investicioni projekti, gdje su dijelu zaposlenih u građevinarstvu i nautici, a naročito u menadžmentu, plate značajno veće od državnog proseka od 520 eura.

I tivatski penzioneri primaju značajno više novca nego što je to državni prosjek. Prosječna penzija u Tivu iznosi 354 eura i za 23 odsto ili 65 eura je veća od prosječne na nivou države. Razlog za veće penzije u Tivtu su brojni vojni penzioneri, penzionisani radnici bivšeg Arsenala koji su nekada imali visoke zarade kao i penzionisani pomorci, zaključuju podgoričke Vijesti.

Najniža prosječna zarada po opštinama je u Petnjici, novoj opštini koje se odvojila od Berana prije šest godina. Ona je u decembru iznosila 420 eura i bila je za 100 eura manja od državnog prosjeka, a za 273 eura manja nego u Tivtu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...