JUTARNJA AKCIJA U MOSTARU: Ogorčeni građani ispunili obećanje, ponovno blokirali nelegalnu deponiju „Uborak“, policija je u blizini… (VIDEO)

Građani sjevernih mostarskih naselja ponovo su blokadom saobraćajnica spriječili dovoz i istovar smeća na deponiju Uborak

  • Hronika

  • 22. Feb. 2020  22. Feb. 2020

  • 0

Na ovaj korak odlučili su se nakon što predstavnici nadležnih institucija nisu odgovorili na njihove upite koji su se odnosili na novu lokaciju za deponiju u ovom dijelu zemlje.

Predsjednik Udruženja građana “Jer nas se tiče“ Omer Hujdur u izjavi za AA rekao je da je ovo jedini način da vladajuće strukture natjeraju da rade svoj posao kada je riječ o Uborku, te da do jučer nije bilo novosti o ispitivanjima i provjerama šest novih potencijalnih lokacija.

“Ostajemo tu vjerovatno cijeli dan. Okupili smo se u nešto većem broju, jer zaista drugog puta do rješenja ovog problema nema. Vidite da nas čim se povučemo svi ignorišu i odmah prestaju da rade. Hladno je i zbog toga je teže, ali se mora izdržati“, izjavio je Hujdur.

Njegov kolega Nijaz Hodžić konstatovao je da vladajuće strukture ne vode računa o građanima i njihovim životima. Smatra da bi nedavni snimak sa deponije koji se pojavio na društvenim mrežama, da je sreće, odmah rezultirao stopiranjem deponovanja na ovoj lokaciji.

“Ne znam šta im je nakon onog snimka potrebno još kazati? O novoj lokaciji oni očigledno ne razmišljaju. Nisu našli za shodno ni da sjednemo i razgovaramo. Ministrica Edita Đapo obećala je da bi se do kraja naredne sedmice trebalo sjesti“, kazao je Hodžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...