MASKE SU PALE; VASKOVIĆ OTKRIO SVE: Evo ko je poznati SNSD-ov političar koji je ugrabio skupocjeno zemljište u centru Banjaluke…

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 22. Feb. 2020  22. Feb. 2020

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

Igor Radojičić raspalio je iz svih oruđa i oružja po Ustavnom sudu BiH koji je usvojio apelaciju "Autoprevoza" a.d. Banja Luka i "Bewo Real Estate" d.o.o Banja Luka, te je ukinuo presudu Višeg privrednog suda u Banjaluci iz 2017. godine; Tom odlukom Ustavnog suda BiH zemljište stare autobuske stanice i zgrade Muzeja savremene umjetnosti RS dodijeljeno je firmi “Autoprevoz”, odnosno “Bewo real estate”, koja  ga je "kupila” od “Autoprevoza”.

   

Treba pažljivo preslušati Radojičića i primijetiti da je, između ostalog, rekao i sledeće: “Prije dvije godine jedan visoki diplomata pokušao mi je na sastanak bez dogovora i nenajavljeno uvesti upravo ljude sa kojima smo u tom momentu bili u sporu, da lobira za njih u toku trajanja sudskog spora Grada protiv njih. Gdje je garancija da to isto nije radio u Sarajevu, on ili drugi stranci? Da se nisu direktno miješali u sudstvo, u aktivne postupke. Da li su to radili prema sudijama Ustavnog suda ako su to pokušali uraditi prema Gradu? Mimo svih diplomatskih normi i protokola miješati se u sudske postupke zemlje u kojoj se nalazite. I sada isposlovati jednu ovakvu presudu”, upitao je Radojičić. 

 

Pitanje je na mjestu, s tim što Radojičić nije rekao ime “diplomate”, a trebalo je da to učini zbog javnosti i ogromne štete koju je Grad pretrpio; Međutim, da je to izgovorio, onda bi bilo sasvim logično da kaže da je vlasnik firme “BEWO” Vedran Savić, sin zloglasnog Čede Savića, nekadašnjeg direktora Zavoda za izgradnju grada Banjaluka. I da se, nakon toga, Radojičić javno zapita da li su možda oni, Čedo i Vedran Savić, zajedno sa drugim visokim funkcionerima SNSD-a, izlobirali odluku Ustavnog suda BiH? Ili su to Radojičićevi stranački drugovi izlobirali zajedno sa diplomatom?!!!

Radojičić je još mogao da podsjeti da je Savića na čelu ZIBL-a zamijenio Aleksandar Cvijanović, muž Željke Cvijanović, a da mu je Savić bio savjetnik; Mogao je da podsjeti i na ubistvo Milana Vukelića, radnika ZIBL-a, koji je javno optuživao Savića za brojne malverzacije sa zemljištem; Mogao je, ali nije!

Da je sve to rekao, a nije, možda bi se moglo povjerovati da je zaista ogorčen; Da je, osim odluke Ustavnog suda BiH i pljačku tog zemljišta, takođe, nazvao "udarom na Republiku Srpsku", a pljačkaše napadačima, moglo bi se povjerovati da je odlučan da se, kako je rekao, bori. 

Ovako, sve što je rekao jeste jadno politikanstvo i njegova nemoć i strah da preduzme bilo šta konkretno protiv pripadnika SNSD-a koji su opustošili Banjaluku.

Da ne bude nikakve zabune - Čedo Savić, stranački kolega Igora Radojičića, oteo je pomenuto zemljište od Grada brojnim malverzacijama. I to zajedno sa drugim stranačkim kolegama Radojičića; Zato on i ne izgovara nijedno ime.

Uz to, Radojičić tek sada poziva organe gonjenja da preduzmu mjere i otvore istragu, a pitanje je zašto to nije učinio on lično, podnošenjem krivičnih prijava protiv onih koji su zemljište oteli; Da je to uradio, teško da bi Ustavni sud BiH bio uopšte u situaciji da odlučuje o zemljištu vrijednom najmanje 60 miliona KM. 

Duže od tri godine je gradonačelnik i imao je dovoljno vremena da pokrene krivične postupke.

Međutim, Radojičić to nije učinio, bar nije rekao da je to uradio, premda mu je bila dužnost da naloži nadležnim gradskim odjeljenjima da pokrenu krivične postupke; Koji bi listom bili usmjereni na njegove prethodnike u gradonačelničkoj fotelji Dragoljuba Davidovića i Slobodana Gavranovića: I protiv brojnih drugih visokih funkcionera SNSD-a.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...