SENZACIJA U JAPANU; HRVATSKA IMA NOVOG ŠAMPIONA, OVO NIJE USPIO NI IVICA KOSTELIĆ: Pogledajte kako je Filip Zubčić pomeo konkurenciju u veleslalomu i ušao u povijest…

Najbolji hrvatski skijaš pobijedio je u veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa voženoj u japanskoj Yuzawi Naebi

  • Sport

  • 22. Feb. 2020  22. Feb. 2020

  • 0

Donio je Hrvatskoj prvo "zlato" u utrci Svjetskog kupa nakon Ivice Kostelića i njegove pobjede 2013. u Kranjskoj Gori.

Zubčić je ispisao povijest hrvatskog skijanja odnijevši prvu pobjedu ikada jednog hrvatskog skijaša u veleslalomu. To čak ni Ivica u svojoj bogatoj karijeri nije uspio.

Zubčić je do trijumfa stigao s 12. mjesta u prvoj vožnji i najboljim vremenom druge vožnje. Tim je rezultatom ostao u igri za Mali kristalni globus, što Hrvatska nije doživjela od Ivice Kostelića. 

A kako je izgledala Zubčićeva utrka života, pogledajte u videu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...