DODIK U BANJA LUCI OTVORIO OLIMPIJADU ČETNIKOVANJA: Spremaju se istetovirani momci da naprave haos...

Banjaluka danas zaista ideološki izgleda kao da je u nekoj 1720., a ne u 2020. godini.

  • Mini market

  • 22. Feb. 2020  22. Feb. 2020

  • 7

piše: Dragan Bursać 

I danas svakom onom ko urinira grafitno ili ideološki preko Crne Gore sprejom ili oratorskim kanonadama i ko se bori za srBsku Crnu Goru, treba reći, ovo nije srBska no je građanska Crna Gora, budalo!

A što da ne?

Nekako slično je zavapila kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, Sonja Karadžić-Jovičević, doduše drugim povodom, kada je ovoh dana rekla zašto se Istočno Sarajevo ne bi zvalo "Sarajevo Republike Srpske"?  U ovoj rečenici ja valjda sadržana sva semantika, ali bogme i ideologija srpske "duhovne" i političke misli u zadnja dva vijeka namjanje.

Nije Srbija, no pošta budalo

Gdje su Srbi, to ne samo da je ekskluzivno srpksa zemlja, to ne samo da su ekskluzivne srpske svetinje, nego ima da bude i da se zove "srpsko", ovo ili ono. Naravski, sama nam u pamet dolazi ona grafit-zajebancija na sarajeskoj pošti uoči rata, kada je srBski naci-mladac napisao - ovo je Srbija, a dobri Sarajlija mu kontragrafitom odgovorio, ovo je pošta budalo!

Jednako tako i danas svakom onom ko urinira grafitno ili ideološki preko Crne Gore sprejom ili skribomanskim ili oratorskim kanonadama i ko se bori za srBsku Crnu Goru, treba reći, ovo nije srBska no je građanska Crna Gora, budalo!

A budala, preciznije, da se niko ne uvrijedi, političkih idiota ima na tone.

Idiotluk na kub

Evo, friške banjalučke verzije srbovanja ili poziva na srbovanje po Crnoj Gori:

"Samo Banja Luka ćuti i sjedi. Zar braća ne zaslužuju našu podršku? Zar najzapadnija srpska prestonica ima pravo da bude pasivni posmatrač"

Najjednostavniji je zaključiti kako je ovo napisao kakav Dodikov jastreb ili Milorad Dodik lično, ne bi li po sistemu-muko moja prijeđi na drugoga, skrenuo temu sa katastrofale ekonomske i političke situacije u kojoj se utapa Republika Srpska. Ali nije.

Ovo što ste pročitali navedeno je u otvorenom pismu opozicionog zastupnika u Narodnoj Skupštini RS Draška Stanivukovića, koje je uputio vladiki banjalučkom Jefremu povodom dešavanja u Crnoj Gori nakon što je donesen Zakon o slobodi vjeroispovjesti.

To opozicionar, samo jedan u nizu pristaje biti Dodikovim korisnim idiotom u pokušaju destabilizacije Crne Gore. A taj Stanivuković, ljubitelj lika i djela četničkog, krvi se sa prvompomenutom Sonjom Karadžić, oko toga ko više, jače i bolje atakuje na Crnu Goru. Za skupštinskom govornicom histerični mladac Stanivuković veli kako je napad litijama na Crnu Goru, baš njegov patent i kako je njegov (PDP) krunski udarni tim za rušenje vlasti. U drugoj zemlji (sic!).  Sonja Karadžić, također  opozicionarka kaže da to Stanivuković mođe okačiti mačku o rep jer, njen SDS, Bože moj, odaaavno radi na podrivanji ustavno-pravnog poretka sekularne Crne Gore. (Sic!) (Sic!)

Ovakvu olimpijadu četnikovanja, nije nikako mogao izbjeći ni SNSD-ov, dakle Dodikov skupštinski jastrebčić Srđan Mazalica, koji je svima napomenuo kako Banjaluka, eeehej, odavno litija i molebaniše. Što je, na žalost i istina.

Hoću vam reći kako u otvorenom prvenstvu korisnih idiota, svako ima svog konja za trku, ili idiota za gluposti. Ali se hijerarhija i u ovom sportu mora poštivati.

I kao što je Aleksandar Vučić odabrao Milorada Dodika da mu bude korisni politički idiot i neka vrsta eksperimentalnog probnog balona, kojim će provjeravati kako i koliko može napadati nekadašnje "drugo oko u glavi", jednako tako ni Dodik nije od po pameti, pa je vješto jadnoj i čemernoj opoziciji u RS-u predao štafetu korisnoće idiotske i još ih podučio kako da se hvale istom i kako da srbuju na daljinu glede Crne Gore.

Ideološka talibanija Banjaluka

U tom i takvom stanju, Banjaluka danas zaista ideološki izgleda kao da je u nekoj 1720., a ne u 2020. godini.

Autor ovih redova, kao ponosni potpisnik Apela 88 u kojem se poziva na zaštitu ustavno-pravnog poretka sekularne i nezavisne zemlje, može reći da se život u Banjaluci, kroz prizmu zdravog razuma ali i poštivanja crnogorskog antifašizma, sekulartizma i građanske države sveo na opasan eksperiment preživljavanja. Jer, kako drugačije objasniti, do li pukim preživljavanjem, svkodnevno promatranje zilotskih litija, potpisivanja kojekavih proratnih peticija, molebanskih desanata na crnogorsku granicu do li preživljavanjem pukim biloškim.

Da budem posve jasan, Republika Srpska toliko je daleko otišla u srbovanju i svojim antilcivilizacijskim zahtjevima da se Crna Gora na ovaj ili onaj način slomi, da to više niko i ne krije. Jedno je jasno, ako ovo ZLO ne bude zaustavljeno, neći će se nekoliko srBsko-istetoviranih mladaca, koji će nekako s proljeća biti spremni operativno djelovati, šta god to bude značilo.

A da sve začini nakaradnu situaciju i da ipak zapiša teritoriju svog pašaluka, pobrinuo se Milorad Dodik, koji će umjesto da primi Milu Đukanovića kao predsjednika suverene susjedne zemlje potengnuti vitalni nacionalini interes srpskog naroda u Sarajevu i, o apsurda, u Skupštini RS-a, koja nikakave veze sa tim nema, odlučivati o Đukanovićevoj posjeti.

Ovu bruku nema ko niti da opravda, niti da objasni, niti da sa sapere. A kako bi i saprao, kad su Crnogorci odavno anatemisani u RS-u, kad su oni tek Montenegrini, Milogorci, neka niža bića, niža ali posrbljenja bića, koja treba privesti "zdravom razumu" tj. srBstvu  ili uraditi nešto kreativnije.

Sreća i Bog pa je Crna Gora u NATO paktu, jer treba se sjetiti, nije davno bilo da su Bošnjaci li kako su ih četnici zvali islamizirana braća doživjela genocid, jer se nisu posrbila. A to je ono "kreativnije", kako se izražavaju današnji jastrebovi srBstva.

Sve za stvaranje države, čije će ime odgovarati naslovu teksta!

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...