DODIKOVI ŠOVINISTI NE DAJU ĐUKANOVIĆU NI U SREBRENICU: "To bi bila kazna i Republici Srpskoj i Crnoj Gori..."

Prema njegovim riječima, trebalo bi preventivno djelovati i odmah mu zabraniti dolazak u Republiku Srpsku na neodređeno vrijeme tako da uopšte ne treba da razmišlja kako će dalje provocirati Srbe.

  • Politika

  • 22. Feb. 2020  22. Feb. 2020

  • 6

Istoričar Aleksandar Raković izjavio je da bi Narodna skupština Republike Srpske trebalo da zabrani predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću službenu posjetu BiH i razmotri da mu zabrani ulazak u RS i "tako onemogući da u Srebrenici izvede performans koji bi bio uvreda i za srpske i za bošnjačke žrtve".

 Raković je ocijenio da je Đukanovićeva izjava direktan i namjerno smišljen odgovor srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji se nedavno usprotivio njegovoj zvaničnoj posjeti BiH.

On je naglasio da Đukanovića, koji je izjavio da je njegov stav u vezi sa Srebrenicom jasan i da će ako treba svojim prisustvom pokazati “pijetet prema žrtvama tog genocida”, ne interesuju žrtve i stradanja već samo sopstveni interes.

Raković je rekao da bi posjeta Đukanovića Srebrenici bila samo kazna i Republici Srpskoj i Crnoj Gori, ali i svim Srbima za ono što crnogorski predsjednik smatra da bi njegovi sponzori na Zapadu željeli da kazne srpski narod.

– Njega interesuje samo da dobije jeftine političke poene. Da na taj način priveže sebe još jednom za ekstremne krugove u NATO paktu i Zapadnoj Evropi i da još jednom uperi prstom u Srbe – naveo je Raković.

 U svakom smislu, kaže Raković, treba spriječiti da Đukanović u Srebrenici obilježi neki svoj bizarni performans koji nema nikave veze sa osjećanjima.

Prema njegovim riječima, trebalo bi preventivno djelovati i odmah mu zabraniti dolazak u Republiku Srpsku na neodređeno vrijeme tako da uopšte ne treba da razmišlja kako će dalje provocirati Srbe.

On je istakao da odluku o zabrani dolaska Đukanoviću treba da donese ili Narodna skupština Srpske u paketu sa odlukom o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa u Republici Srpskoj ili da je donese Vlada Srpske kada bude imala saznanja o namjeri Đukanovića.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...