NEVJEROVATAN GOLGETERSKI NIZ: Golobradi Norvežanin u šest utakmica postigao devet golova! (VIDEO)

Dortmund je slavio kod Werdera s 2:0 golovima Zagadoua i norveškog čuda Erlinga Brauta Haalanda kome je to deveti prvenstveni gol u svega šest utakmica otkako je došao među žuto-crne.

  • Sport

  • 22. Feb. 2020  23. Feb. 2020

  • 0

Nogometaši Borussije Dortmund izvojevali su pobjedu za drugo mjesto u 23. kolu Bundeslige, dok je Borussia Mönchengladbach ispustila pobjedu u zadnjim trenucima dvoboja.

Dortmund je slavio kod Werdera s 2:0 golovima Zagadoua i norveškog čuda Erlinga Brauta Haalanda kome je to deveti prvenstveni gol u svega šest utakmica otkako je došao među žuto-crne.

Haaland, koji ima samo 19 godina (na ljeto će proslaviti 20. rođendan), postigao je nevjerovatnih 28 golova u 22 nastupa za Red Bull Salzburg u svim takmičenjima u ovoj polusezoni. Posebno je zablistao u Ligi prvaka gdje je postao prvi igrač koji je u svoja prva tri nastupa u tom takmičenju postigao šest pogodaka.

Borussiju Dortmund  je njegovom bivšem klubu Red Bull Salzburgu platila odštetu od svega 20 miliona eura, a vjeruje se da će njegova cijena do kraja sezone narasti na oko 50 miliona eura. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...