SLOBODAN STUPAR OGOLIO VUČIĆA DO KRAJA: „Srbija je u velikim problemima, ko će nas to napasti iz zraka…“

Novinar Slobodan Stupar je izjavio za N1 televiziju da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "nikad neće raspisati nešto što se zove izbori, a da prije toga već nije pobijedio".

  • Regija

  • 23. Feb. 2020  

  • 4

"To je sve farsa. Ovo sad neće biti izbori. Izbori će biti onda kada vlast preuzme prelazna vlada, organizuje tako što će spoljni faktori da zašarafe sve, prije svega da sadašnjim vlastima uzmu sve televizije... Traži se objektivno informisanje, jednaki uslovi - finansijski, medijski i svaki drugi - šest, sedam meseci od početka rada prelazne vlade do pripreme za same izbore. To bi onda bili neizvesni izbori, pravi izbori", smatra Stupar, inače dugogodišnji stalni regionalni dopisnik BBC – radio programa na srpskom jeziku.

Prema njegovom mišljenju, najveći problem ovog društva danas jeste što ne zna kako da promijeni vlast.

"Ovaj što je na vlasti neće da siđe, jer se plaši šta bi bilo kad bi sišao sa vlasti. Ovi drugi koji bi hteli da uzmu vlast ne vide nikakav drugi način sem sile. Ako tako pogledamo, mi srljamo ka sukobu", kaže Stupar.

"Kamen na kamen ostati neće ukoliko se ozbiljno nešto ne uradi na stabilizaciji države, ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu", smatra Stupar.

Govoreći o isporuci Srbiji dijela ruskog PVO sistema "Pancir", Stupar je upitao: Za šta nam to treba?

"Ko je taj koji će iz vazduha da nas napadne pa ćemo mi morati da odgovorimo? To nema nikakve veze sa stvarnošću. Srbija je u velikim problemima", rekao je Stupar za N1.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...