IVANIĆ NA HRT-u O DODIKOVIM FRUSTRACIJAMA: "Njegov imidž kakav ima u Banja Luci ne prolazi u Sarajevu" (VIDEO)

- U naredne tri godine u BiH neće se ništa događati, sadašnja halabuka brzo će se stišati jer SDA treba Dodika i Dodik treba SDA.

  • Politika

  • 23. Feb. 2020  23. Feb. 2020

  • 1

Ovo je rekao, bivši član Predsjedništva BiH, gostujući u Nedjeljom u 2 na HRT-u.

On je kazao je da je nerealno očekivati da će EU, SAD i Rusija dati neki novi koncept BiH.

„To je neralno jer bi na to saglasnost trebali dati Hrvatska, Srbija i Turska. To se neće promijeniti narednih dvadeset godina“, kazao je Ivanić dodavši da Republika Srpska ne komplikuje stvari.

Smatra da vanjski igrači moraju reći da u BiH nema promjena ustavnog okvira u narednih 20 godina i da će onda s dnevnog reda nestati teme koje su sada aktulne. Dodao je da uz to u politički život moraju doći političari koji će biti spremni na kompromis.

Govoreći o posljednjim događajima u BiH kada je Milorad Dodik najavio otcjepljenje RS kazao je da je to nerealno očekivati.

„Ko bi to podržao? Ne bi ni Srbija zbog Kosova. Nerealno je to. Nije prvi put da Dodik podiže tenzije“, kazao je Ivanić.

Dodao je da je Dodik naučio da kad nešto kaže da se to onda i sprovede, ali to se sada neće dogoditi.

„Njegov imidž kakav on ima u Banja Luci ne prolazi u Sarajevu“, naglasio je Ivanić.

Kazao je da danas nije lako u BiH biti Hrvat ili Bošnjak u RS, ali ni Srbin na teritoriji gdje Srbi nisu većina.

Upitan kako gleda na brak HDZ BiH i SNSD-a kazao je kako tu ne vidi previše interesa nego da se radi o HDZ-ovoj frustraciji SDA.

Naveo je da se u naredne tri godine u BiH neće ništa događati i da će se sadašnja halabuka brzo stišati jer SDA treba Dodika i on treba njih.

bude predsjednik vlade, ministar vanjskih poslova, predsjedatelj doma naroda, član predsjedništva BiH...

         

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...