KAKVE SU OVO BOLESNE PREDSTAVE?: U Hrvatskoj spaljuju Milanovića, a u Hercegovini Komšića; EVO KAKO ČOVIĆEV MEDIJ LIKUJE (FOTO)

Na ovogodišnjim maškarama, kao "dežurnog krivca" u Hrvatskoj spaljuju Milanovića, a u Hercegovini Komšića.

  • Mini market

  • 23. Feb. 2020  24. Feb. 2020

  • 3

Novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poslužio je na ovogodišnjim maškarama kao "dežurni krivac" te je spaljen na lomači u društvu Josipa Broza Tita, javlja Šibenik IN.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić reagirao je na ovaj događaj objavom na Facebooku. "U našoj tradiciji od davnina se njeguju pokladne zabave i predstavljaju simboliku borbe protiv onoga što ljudi smatraju lošim u društvu. Oštro osuđujem manipulaciju pojedincima, odnosno osobama u te svrhe, što se upravo dogodilo danas u maškaranoj povorci u Brodarici. Šibenik je grad časnih, poštenih i ponosnih ljudi,a meni kao njihovom gradonačelniku je ovakav čin neprihvatljiv", napisao je Burić.

Sa druge strane granice, u Hercegovini, maškare u organizaciji HKUD "Seljačka sloga" Trebižat – Čapljina započele su prošlog vikenda plesom, pjesmom i recitacijama malih maškara, a nastavljaju se danas karnevalskom povorkom koja polazi u 10 sati ispred Doma kulture u Trebižatu, odakle će krenuti na Sportski centar u Čapljini gdje od 14 sati slijedi Karneval Fest., piše Hercegovina.info.

Za Hercegovina.info organizatori su najavili kako će "i ove godine figura Marka Krnjevala po svemu sudeći pripasti Željku Komšiću".

alt

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...