AKO NE BUDE DONESEN ZAKON PO ŽELJI DODIKA I ČOVIĆA, CVIJANOVIĆ TVRDI: "Biće donesen drugi set koraka i mjera"

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović izjavila je da će ako ne bude donesen zakon o prestanku mandata stranim sudijama biti donesen drugi set koraka i mjera.

  • Mini market

  • 23. Feb. 2020  

  • 0

"Predstoji duga, a vjerovatno i mnogo iscrpljujuća borba, ali se BiH mora dovesti u red i pretvoriti u pravnu državu. Strane sudije u Ustavnom sudu BiH definitivno umanjuju legitimitet i suverenitet BiH", poručila je ona u intervjuu za Radio Beograd.

U roku od 60 dana, kaže, predstavnici RS-a trebalo bi da podnesu izvještaj o zaključcima NSRS o Ustavnom sudu BiH.

"Vratit ćemo se u Skupštinu da izvijestimo, a već sada znamo neke moguće stvari o kojima ćemo izvijestiti. Imate bošnjačke političare koji kažu da neće izvršavati dejtonske obaveze i to ne nailazi na bilo kakvu osudu niti za to ima kakvih sankcija", kaže Cvijanović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...