JAPANCIMA POKVARILI IZNENAĐENJE: Dan prije predstavljanja procurile detaljne specifikacije modela Sony Xperia 1 II...

Sony radi na nasljedniku prošlogodišnjeg flagshipa Xperia 1, a koji će biti predstavljen danas putem online događaja, jer je MWC 2020 sajam u Barceloni otkazan.

  • HiTec

  • 24. Feb. 2020  

  • 0

U susret događaju detaljne specifikacije stigle su online i ranije, točnije par sati prije pisanja ovog teksta postavljene su na Reddit.

Prema izvoru, nasljednik prošlogodišnjeg flagshipa Xperije 1 stiže kao Xperia 1 II. Temelji se na Snapdragonu 865 5G, ima 8 GB RAM-a i 256 GB podatkovnog prostora. Malo je čudno da se Sony u 2020. godini odlučio na flagship sa 8 GB RAM-a kada na tržištu već postoje i telefoni sa 12 i više GB RAM-a, ali istini za volju, 8 GB je još uvijek i više nego dovoljno radne memorije za jedan telefon.

Specifikacije otkrivaju kako će Xperia 1 II imati tri stražnje i jednu prednju kameru. Sa stražnje strane nalazit će se senzori od 12 MP sa ZEISS lećama s T slojem (T coating) čija je zadaća smanjiti odsjaj na lećama. Kupci će selfije u 2020. godini snimati preko kamere razlučivosti 8 MP. Glavna i ultra široka kamera prema izvoru imat će optičku stabilizaciju slike.

alt

Xperia 1 II imat će 4K zaslon dijagonale 6,5“ i omjera 21:9. Radi se o OLED zaslonu sa podrškom za Motion Blur Reduction što je Sonijeva alternativa 90 Hz zaslonu. Uz prednje stereo zvučnike, podršku za Dolby Atmos, Hi-Res Audio, DSEE Ultimate, 360 Reality Audio i druge tehnologije Xperia 1 II trebala bi zadržati i analogni 3,5-milimetarski utor za slušalice.

Baterija prema izvoru imat će kapacitet od 4.000 mAh i podržavat će tehnologiju brzog punjenja, što žičnog, što bežičnog. Xperia 1 II bit će otporna i na vodu u rangu propisanog certifikatom IP65/68. Dimenzije uređaja bit će 166 x 72 x 7,9 milimetara, a masa 181 grama. Od boja kućišta bit će dostupne dvije – Black i Purple.

(SB / Bug)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...