NIKO NIKADA OVAKO NIJE PONIZIO PREDSJEDNIKA“NARODA I PRAVDE“: "Konaković ne poznaje ni skupštinski poslovnik, a tumačio bi NATO integracije..."

Komentari kantonalnog zastupnika Elmedina Konakovića, kojima pokušava negirati NATO put Bosne i Hercegovine, još su jedna potvrda o kakvom licu je riječ, stoji u saopćenju Kantonalnog odbora SDA

  • Društvo

  • 24. Feb. 2020  24. Feb. 2020

  • 2

Najprije, sramotno je da se Konaković nije udostojio uputiti izvinjenje građanima i javnosti, nakon što je Ustavni sud Federacije jasno kazao da je Konaković neustavno izabrao Danijelu Kristić na poziciju predsjedavajuće, pokušavajući blokirati formiranje nove Vlade KS.

Podsjećamo javnost da je Konaković, sa svojim koalicionim partnerima i potplaćenim «pravnim ekspertima», digao neviđenu buku, tvrdeći da samo on zna tumačiti Ustav, zakone i Poslovnik. Bilo je čak riječi da država ovisi o tome hoće li Kristić i Konaković zadržati fotelje.
A nakon što je Ustavni sud jasno ustvrdio da su sve to bile opsjene i histerija, neutemeljena u pravu, Konaković se sa svojim «pravnim ekspertima» ušutio.

Nakon što su svi relevantni sagovornici u NATO paktu pozdravili i usvojili Program reformi, sada bi javnost trebala da sve to zanemari i da vjeruje «ekspertu» Konakoviću. Potpuno je neozbiljno da se takvo lice, koje ne poznaje čak ni Poslovnik Skupštine KS, sada pokušava nametnuti kao autoritet za tumačenje NATO puta Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...