S NJIMA SU REZULTATI ZAGARANTOVANI: Popularna trenerica otkrila u koje se jednostavne, a hranjive obroke kune

Lična trenerica i suradnica fitness influencerice Kayle Itsines odlučila je pokazati da je vrlo jednostavno zdravo se hraniti.

  • Zdravlje

  • 24. Feb. 2020  

  • 0

Kelsey Wells podijelila je ideje za obroke koje i sama svakodnevno priprema, kao i međuobroke koji joj osiguravaju dodatnu dozu energije.

Mnoge namirnice koje ova 29-godišnjakinja hvali nalaze se u svakom kućanstvu ili ih je vrlo jednostavno nabaviti.

Za početak, ujutro jede bjelanjke sa špinatom ili avokadom.

“Za doručak se uvijek potrudim napuniti tijelo cjelovitim, nutritivno bogatim namirnicama koje mi daju energiju”, izjavila je Wells za Sporteluxe Australia. 

Još jedna opcija koju preporučuje je zdjelica grčkog jogurta sa svježim bobičastim voćem ili tost i avokado. 

 

Nakon doručka sa sinom Andersonom i suprugom Ryanom, vitka brineta odlazi u obližnju teretanu, gdje sat vremena diže utege i kreira sadržaj za društvene mreže. 

“Nakon treninga vrijeme je da oporavim i nahranim tijelo. Najčešće pojedem proteinski shake koji pomaže rastu i oporavku mišića”, pojašnjava.

Za ručak najčešće jede ostatke od prethodne večeri ili salatu s piletinom ili ribom jer to su namirnice koje osiguravaju dozu proteina. 

“Kroz poslijepodne imam nekoliko međuobroka, ovisno o tome koliko sam gladna. Nekad je to svježe povrće s humusom, domaće proteinske loptice, štapići sira ili svježe voće s maslacem od badema”, kaže.

Wells u tipičnom danu jede svaka dva do tri sata, a prije odlaska u krevet poseže za piletinom i povrćem u toplije dane, a chilijem con carne tijekom hladnijeg perioda u godini.

(Index.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...