HAOS U ITALIJI: Raste broj umrlih od virusa korona u Italiji, vojska i policija na ulicama

U Italiji je umrla peta osoba od virusa korona izjavio je danas šef državne službe civilne zaštite Anđelo Boreli.

  • Svijet

  • 24. Feb. 2020  

  • 2

On je istovremeno rekao da je 219 osoba zaraženo tim virusom, prenijela je Ansa.

Očekuje se da će broj zaraženih rasti iz sata u sat, piše "Korijere dela Sera" koji dodaje da je noćna mora u Italiji započela u petak ujutro kada je preminula prva zaražena osoba.

Samo u pokrajini Lombardiji zaraženih je više od 90, dok ih je u Venetu oko 25.

U samo 48 sati od smrti te prve žrtve gore dvije navedene pokrajine završile su u blokadi, u karntinu. Na putevima se nalaze vojska i policija, a škole, kina, bazeni i slično su zatvoreni na najmanje nedjelju dana.

Kako piše "Korijere dela Sera", oni koji se ne budu pridržavali pravila biće uhapšeni.

Premijer Đuzepe Konte izjavio je da će policija nadzirati situaciju, odnosno da će policajci sprječavati ljude da ulaze ili izlaze iz gradova koji su pod izolacijom. Takođe, ako bude potrebno pomoći će i vojska, koja se već nalazi na ulicama pojedinih gradova.

"Cilj je zaštiti zdravlje Italijana", kazao je Konte.

(Agencije/SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...