UTAKMICA SEZONE U ENGLESKOJ: Liverpool gubio na Anfieldu, a onda su Kloppovi ratnici pokazali zašto su najbolji (VIDEO)

Liverpool će, osim ako se ne desi neko čudo, ove sezone nakon višedecenijskog posta doći do titule prvaka Engleske. Osim toga, Liverpool može postati prvi tim nakon Arsenala koji je do titule došao bez poraza u Premier ligi.

  • Sport

  • 24. Feb. 2020  

  • 0

Arsenalovi "Nepobjedivi" su to uspjeli učiniti u sezoni 2003/2004.

Ipak, danas su mnogi pomislili da će Liverpool biti savladan i to na svom Anfieldu - u duelu 27. kola Premiershipa sa West Hamom.

Poveli su Redsi nakon devet minuta igre kada je glavom na centaršut Alexander-Arnolda pogodio Wijnaldum.

Ipak, West Ham u 12. minuti stiže do poravnanja. Snodgrass je izveo korner, a Diop pogodio za 1:1.

Diop je tada postavio rezultat prvog dijela, a West Ham je nakon devet minuta igre u nastavku stigao do preokreta. Rice je ubacio, a Fornals pogodio za 1:2.

Uspijevao se West Ham braniti u narednih 14 minuta i mnogi su počeli vjerovati da Čekićari mogao prekinuti nevjerovatni niz Liverpoola bez poraza. Ipak, to se nije desilo.

Igrala se 68. minuta kada je Robertson ubacio, a Salah pogodio - zahvaljujući golmanu West Hama. Slabo je Egipćanin šutirao sa nekih 12 metara od gola, lopta je išla ravno u Fabianskog, ali golman Čekićara ispušta loptu koja mu prolazi kroz noge i prelazi gol liniju.

Liverpool je u 81. minuti stigao i do potpunog preokreta pošto je Sadio Mane pogodio za 3:2, da bi Senegalac pogodio i pet minuta kasnije, ali je njegov drugi gol poništio VAR zbog ofsajda.

Treba napomenuti da je West Ham u samom finišu imao veliku priliku, ali Jarrod Bowen nije uspio prebaciti golmana Liverpoola - pogodio ga je u glavu. Ostalo je do kraja 3:2 za Redse.

Liverpool sada ima 79 bodova, a West Ham 55 bodova manje, tek 24, te se i dalje nalazi u opasnoj zoni.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...