VLADA CRNE GORE DEMANTIRALA VUČIĆEVE "NOVOSTI": "Vojsku Crne Gore neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi"!

Beogradski list 'Novosti' po svojoj oprobanoj matrici, uzaludno pokušava da u spiralu laži uvuče i Vojsku Crne Gore, instituciju od najvećeg povjerenja u našoj zemlji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore, povodom teksta objavljenog danas u "Novostima" kako bi Vojska Crne Gore mogla biti angažovana kao pomoć policiji u očuvanju javnog reda i mira.

  • Regija

  • 25. Feb. 2020  25. Feb. 2020

  • 1

"Prinuđeni da reagujemo, iako znamo da je to kao da biješ prutom po vodi", navodi se u reagovanju Ministarstva na tekst "Novosti".

Ističu da Vojska Crne Gore izvršava svoju ulogu u skladu sa Ustavom i zakonima svoje zemlje i, kako navode, u tome je neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu.

"Sve što su do sada napisali, a tiče se Crne Gore je neistina. Oni to dobro znaju, ali tekstovima, kao što je ovaj pod naslovom “I vojsku pripremaju za izlazak na ulice”, misle da mogu podići već vidno splaslu energiju političkih protesta zvanih ''litije'' u organizaciji SPC", piše u saopštenju MO.

Podsjećaju da je taj tabloid neslavnu titulu najvećeg širitelja neistine u regionu dobio 1993. godine, objavljivanjem čuvene slike Uroša Predića "Na majčinom grobu" nastale prije više od 130 godina.

"Tada su je predstavili kao fotografiju na kojoj je, navodno, srpsko ratno siroče iz BiH, što je bio jadan pokušaj ilustracije stradanja djece. Ili sta reci za fotografiju iz 2000. godine u Crnoj Gori, tačnije u Beranama sa mitinga podrške Slobodanu Miloševiću", navode.

Ministarstvo odbrane obaviještava, ne samo Novosti, nego sve srpske tabloide da ne mogu uznemiriti javnost u Crnoj Gori.

"Građani Crne Gore su vas poodavno pročitali. I ovo pitanje znaćemo da riješimo na miran, evropski način. Crna Gora ima sve potencijale za to, kao i poluge da očuva stabilnost i bezbjednost države i svojih građana", navodi se u saopštenju.

"Novosti" su objavile kako bi Vojska Crne Gore mogla biti angažovana kao pomoć policiji u očuvanju javnog reda i mira.

Kako navodi ovaj beogradski dnevnik pod kontrolom Vučića, potez crnogorskog vojnog vrha izazvao je nezadovoljstvo pripadnika VCG, "koji u tome vide pokušaj da oružane snage stave u službu politike i okrenu ih protiv sopstvenog naroda".

Zebnju crnogorskih oficira i vojnika dodatno pojačavaju glasine o mogućem angažovanju prijateljskih susjednih zemalja, dodaju Novosti, koje pišu i da su Hrvatska i Slovenija ovaj poziv navodno odbile, prenosi "Tanjug". 

List dodaje i da, uprkos negiranju crnogorskih vlasti da bi u slučaju pogoršanja situacije mogle da se uključe specijalne snage iz Prištine, "i dalje zbog toga među pripadnicima VCG lebdi zebnja".

Novosti navode i da je pripadnicima VCG zabranjeno da učestvuju na litijama u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, koje je crnogorski režim proglasio političkim aktivnostima, podržava dolijevanje ulja na vatru i "Kurir".

"Vojnici su tako stavljeni u klinč i između zakona o vojsci i svojih porodica i prijatelja koji učestvuju na skupovima", piše beogradski list.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...