CHELSEA - BAYERN 0:3: Show Gnabryja i Lewandowskog, "Plavi" uništeni, demolirani, poniženi u Londonu (VIDEO)

Fudbaleri Bayerna iz Munchena su 3:0 pobijedili ekipu Chelseja u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

  • Sport

  • 25. Feb. 2020  25. Feb. 2020

  • 0

Njemački prvak slavio je golovima Serge Gnabryja u 51. i 53. minuti nakon asistencija Roberta Lewandowskog. 

Chelsea i Mateo Kovačić su se viteški borili na Stamford Bridgeu, ali nisu imali šanse protiv moćnih Bavaraca.

 

Caballero i greda spašavali Chelsea u prvom poluvremenu

Najprije je zaprijetio u 11. minuti Kingsley Coman, čiji je udarac s desne strane šesnaesterca zatresao mrežu, ali njen vanjski dio. Samo četiri minute kasnije nakon duge lopte Lewandowski je šutirao s lijeve strane kaznenog prostora, a Caballero istrčao i obranio njegov udarac. Novi duel Lewandowskog i Caballera dogodio se u 28. minuti. Sjajno je Thomas Muller provukao loptu kroz obranu domaćih do Lewandowskog i lansirao ga u zicer, a Caballero opet sjajno istrčao i nogama obranio gotovo siguran gol.

Minutu kasnije Muller je opalio s 20-ak metara s ruba šesnaesterca, a lopta prošla malo pored desne vratnice, za evidentne uzdahe olakšanja na tribinama među domaćim navijačima. 

S druge strane, Kovačić i Jorginho žestoko su se nosili s veznjacima Bavaraca, a u 34. minuti uspjeli su sjajno kombinirati. Hrvatski igrač je odlično proigrao Masona Mounta na lijevoj strani šesnaesterca, a na njegov ubačaj pred gol malo zakasnio napadač Olivier Giroud.

Prilika Chelseaja kao da je razbjesnila goste, koji su minutu kasnije propustili najbolju priliku. Gnabry se oslobodio dva igrača na lijevoj strani i savršeno u petercu pronašao usamljenog Mullera, koji je glavom iz okreta pogodio gredu. Velika je to bila sreća za Chelsea i Caballera, koji je samo pogledom ispratio let lopte. 

alt

Činilo se kao da je Bayern uklet u Londonu, a sve mu se umalo vratilo pred njegovim golom. Opet su, ovog puta u 43. minuti, sjajno kombinirali Kovačić i Jorginho, nakon čega je Marcos Alonso na lijevoj strani šesnaesterca "poslao po ćevape" Benjamina Pavarda i opalio, ali je Manuel Neuer uspio odbiti loptu i spriječiti vodstvo Chelseaja. 

Gnabry i Lewa riješili utakmicu u tri minute

Drugo poluvrijeme započelo je prekršajem Joshue Kimmicha nad Kovačićem, nakon čega je francuski sudac Clement Turpin pokazao žuti karton Jorginhu zbog prigovora, zbog čega će veznjak Chelseaja propustiti uzvrat na Allianz Areni.

I onda u samo tri minute domaći su dva puta kapitulirali.

U 51. minuti Gnabry je prošao pored kapetana Cesara Azpilicuete, koji se oskliznuo, a onda proigrao Lewandowskog na lijevoj strani kaznenog prostora, nakon čega je Poljak iz prve majstorski vratio do Gnabryja a on zabio s 5-6 metara za veliko vodstvo.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

 

Tek što su igrači u plavim dresovima krenuli s centra, na semaforu je pisalo - 0:2. Uslijedila je odmah brza akcija Bavaraca i opet asistencija Lewandowskog za Gnabryja na lijevoj strani kaznenog prostora, odakle je Gnabry pogodio od desne vratnice i zabio drugi gol u svega tri minute.

Gnabry je postao prvi igrač u Ligi prvaka koji je svojih prvih šest golova zabio u istoj zemlji (Engleskoj), u istom gradu (Londonu) i to protiv Tottenhama (četiri gola) i večeras Chelseaja (dva). Zanimljivo, Gnabry je od 2012. do 2016. bio član Arsenala. 

Embed from Getty Images

Coman se opet ozlijedio, a Lewandowski stavio točku na i

Pokušao je Frank Lampard nešto promijeniti ubacivanjem Williana i Tammyja Abrahama, a u 62. minuti Turpin je propustio dosuditi penal za Bayern. Lopta je nakon udarca Thiaga Alcantare pogodila u ruku Andreasa Christensena na rubu peterca, ali Francuz nije ni konzultirao VAR. 

Tri minute kasnije novu ozljedu doživio je malerozni Coman, a u 76. minuti Bayern je stigao do 3:0. Nezaustavljivi bek Alphonso Davies je poput brzog vlaka prošao po lijevoj strani pored nekoliko igrača Chelseaja, ušao u šesnaesterac s lijeve strane i dodao do Lewandowskog, koji je iz blizine zabio 11. gol ove sezone u Ligi prvaka i potpisao konačni nokaut Chelseaja. 

To je najljepši poklon za trenera Hansa-Dietera Flicka, koji je u ponedjeljak proslavio 55. rođendan.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Embed from Getty Images

Težak poraz teško je pao nervoznim domaćinima, koji su od 82. minute ostali s igračem manje. Alonso je potpuno bespotrebno rukom udario u lice Lewandowskog bez lopte, a sudac Turpin mu uz asistenciju VAR-a pokazao crveni karton i put u svlačionicu.

Do kraja su Bavarci bez problema s igračem više odradili posao te gotovo izborili plasman u četvrtfinale. Ako se ne dogodi neko čudo, uzvrat u Münchenu bit će tek formalnost, a ovakav Bayern predstavljati strah za sve sljedeće protivnike u Ligi prvaka. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...