JASNA UPOZORENJA: "Ako koronavirus ne bude pod kontrolom, otkazat će se Olimpijske igre i EP u nogometu!

Zbog izbijanja koronavirusa pod znakom pitanja našlo se održavanje Evropskog nogometnog prvenstva i održavanje Olimpijskih igara u Tokiju.

  • Sport

  • 25. Feb. 2020  26. Feb. 2020

  • 0

Pojavom koronavirusa u Italiji, jednoj od 12 zemalja koje će ugostiti ovogodišnje Evropsko prvenstvo, oglasila je krovna evropska nogometna organizacija - UEFA. Član izvršnog odbora Michele Uva otkrio je da trenutno ne razmišljaju o otkazivanju utakmica ili oduzimanju domaćinstva Rimu.

"Trenutno smo u fazi u kojoj nadgledamo situaciju u svakoj zemlji. Nogomet mora slijediti upute iz svake zemlje posebno. Doći će do otkazivanja utakmica i domaćinstava samo u slučaju da se situacija drastično pogorša", otkrio je Uva u razgovoru za talijanski Rai.

Napoli je večeras ugostitio Barcelonu u Ligi prvaka uz prisustvo navijača, no već u četvrtak će Inter u susretu Evropske lige protiv Ludogoreca igrati pred praznim tribinama. 

Utakmice Serie A, koje su na rasporedu sljedećeg vikenda, igrat će se također bez navijača. Što se ostalih sportskih događaja tiče, Talijanski mačevalački savez otkazao je Svjetsko prvenstvo koje se trebalo održati početkom marta u Padovi.

Ovog ljeta na rasporedu su i Olimpijske igre u Tokiju, koje su također došle pod znak pitanja. Naime, Međunarodni olimpijski odbor poslao je u priopćenju za javnost da će donijeti odluku na kraju maja. 

"Ako koronavirus ne bude pod kontrolom, Olimpijske igre bit će otkazane", stoji u objašnjenju MOO-a. 

Olimpijske igre trebale bi se održati od 24. jula do 9. acgusta 2020. godine. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...