BROJ ZARAŽENIH PORASTAO NA 78.000: No, jutros stiže i jedna dobra vijest iz Italije...

U Kini u utorak je bilo 406 novih potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom, manje nego prethodnoga dana, kada je broj zaraženih porastao za 508, dok je u Južnoj Koreji broj zaraženih znatno porastao

  • Svijet

  • 26. Feb. 2020  

  • 0

 Ukupan broj zaraženih u svijetu porastao je na 78.064, a umrlih na 2.715.

U Italiji je 11 mrtvih i 325 potvrđenih slučajeva zaraze.

U Italiji još nije identificiran nulti pacijent, ali jeste prvi. To je 38-godišnji muškarac kojemu je samo poznato ime - Mattia. 

On je zbog respiratornih problema bio hospitaliziran na odjelu intenzivne njege u Codognu, no sada se nalazi u bolnici San Matteo, 35 kilometara južno od Milana, rekao je glasnogovornik talijanske civilne zaštite za CNN. Dodao je da je trudna supruga muškarca također pozitivna na koronavirus te da je hospitalizirana, no da njeno stanje nije zabrinjavajuće. 

Škole i vrtići u njemačkom okrugu Heinsberg i dalje su zatvoreni. Muškarac iz tog područja u kritičnom je stanju zbog zaraze koronavirusom i nalazi se na intenzivnom odjelu.

"Supruga pacijenta također ima simptome virusne bolesti. Ona je trenutno stabilno. Čekamo rezultate pretraga kako bismo znali je li i ona zaražena koronavirusom“, priopćili su iz Ministarstva zdravstva pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Japanski ministar zdravstva Katsunobu Kato priopćio je kako je 45 osoba kojima je dopušteno da se iskrcaju s kruzera Diamond Princess razvilo simptome zaraze usprkos tome što su prilikom testiranja bili negativni na koronavirus.

Američki vojnik stacioniran u Južnoj Koreji zarazio se koronavirusom.

Španjolska, Austrija, Hrvatska, Švicarska i Francuska prijavile su slučajeve zaraze koronavirusom koji su povezani s epidemijom u Lombardiji, Italija. Dva hotela u Europi su u svojevrsnoj karanteni zbog pojave koronavirusa u njihovom objektu.

Virus se u Južnoj Koreji proširio na vojsku. 18 južnokorejskih vojnika je zaraženo koronavirusom te su uvedene restrikcije vojnicima koje uključuju zabranu da napuštaju vojne baze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...