SOCIJALDEMOKRATI U TUZLI IZABRALI NOVO RUKOVODSTVO: Za predsjednika KO SDBiH izabran načelnik općine…

Kantonalna organizacija Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) Tuzla održala je sinoć Izbornu konferenciju, na kojoj su izabrani Kantonalni i Nadzorni odbor, te prvi predsjednik KO SDBiH Tuzla

  • Politika

  • 26. Feb. 2020  26. Feb. 2020

  • 0

Dvjesto pedeset osam delegata, koji su članovi općinskih i gradskih odbora SDBiH u Tuzlanskom kantonu, povjerenje da Kantonalnu organizaciju SDBiH Tuzla predvodi u četverogodišnjem mandatu dali su Edinu Deliću, članu Predsjedništva SDBiH, dosadašnjem predsjedniku Inicijativnog odbora KO SDBiH Tuzla i načelniku općine Lukavac.

U Kantonalni odbor izabrano je 66 članova, dok Nadzorni odbor čine tri člana.

Tokom svog obraćanja, predsjednik KO SDBiH Tuzla, zahvalio je na povjerenju koje mu je dato.

- Mislim da je pred nama bitka života, jer na narednim izborima možemo promijeniti mnogo čega. Mislim da BiH, buduće generacije, naša djeca, naši susjedi zaslužuju svaku minutu našeg vremena kako bismo rezultatom zamajac historije okrenuli na ovom prostoru. Nema te neke druge snage, neće to uraditi ni NATO pakt, ni stranke koje su 20 i kusur godina na vlasti. Mi smo politički subjekt koji želi preuzeti odgovornost u svakom pogledu i u punom kapacitetu - istakao je Delić.

Na konferenciji prisutni delegati birani su od članova njihovih općinskih/gradskih/inicijativnih odbora SDBiH. Oni su svojim glasovima podržali volju izborne baze za predstavnike u Kantonalnoj organizaciji Socijaldemokrata BiH Tuzla. Na taj način pokazali smo da samo demokratska stranka može učestvovati u izgradnji demokratskog društva, saopćeno je iz SDBiH.

Predsjednik SDBiH Enver Bijedić, tokom obraćanja delegatima i gostima kazao da su u "septembru osnovali pravu socijaldemokratsku stranku, stranku koja brine o svim građanima BiH, a ne samo o pojedincima koji sjede po parlamentima".

- Mi smo socijaldemokratska, multietnička stranka koja neće izdati svoje birače - poručio je Bijedić, nakon čega je čestitao predsjedniku KO SDBiH Tuzla Edinu Deliću i novoizabranim članovima Kantonalnog i Nadzornog odbora, te im poželio sretan i uspješan rad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...