DRAGAN DOMINIRA: Dragan Mektić na Twitteru poslao epohalnu poruku svima koji žele da ga stave na optuženičku klupu

Advokat Dragana Mektića, Senka Nožica izjavila je da ne postoji zakonski osnov za određivanje mjera, te da je optužnica montirana.

  • Politika

  • 26. Feb. 2020  

  • 4

Sud BiH odbio je mjere zabrane koje je Tužilaštvo predložilo za bivšeg ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, koga optužnica tereti za zloupotrebu položaja.

Tužilaštvo BiH tereti Mektića za zloupotrebu položaja, a optužnica je podignuta i protiv bivšeg šefa njegovog kabineta Igora Golijanina, Samira Agića u svojstvu pomoćnika ministra i Edina Garaplije u svojstvu odgovornog lica i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija "INZA" Sarajevo.

Tužilaštvo je također predloženo da se bivšem ministru bezbjednosti zabrani sastajanje sa svjedocima, telefonski kontakt, kao i kontakt putem posrednika na udaljenosti od 100 metara, te komuniciranje sa svim štampanim i elektronskim medijima, kao i javno obraćanje o činjenicama iz ovog slučaja.

Advokat Dragana Mektića, Senka Nožica izjavila je da ne postoji zakonski osnov za određivanje mjera, te da je optužnica montirana.

Uz ovu vijest, Mektić je na svom Twitter profilu ostavio kratak komentar, poručujući onima koji po svaku cijenu žele da ga stave na optuženičku klupu: "Ne ide ni na silu!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...