OSMINE FINALA LIGE PRVAKA: Lyon zaustavio Juventus, M.City preokrenuo protiv Reala (VIDEO)

Lyon je priredio iznenađenje pobijedivši Juventus sa 1:0, dok je M.City preokrenuo protiv Reala u Madridu pobijedivši 2:1.

  • Sport

  • 26. Feb. 2020  26. Feb. 2020

  • 0

Bila je to prva pobjeda Lavova u pet međusobnih susreta protiv torinske Stare dame.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 21. minuti, a zaprijetio je domaćin, no udarac glavom Kara Ekambija nakon ubačaja iz kornera završio je u stativi. Daleko bolju igru Lyon je okrunio vodstvom u 31. minuti, a pogodak je postigao Lucas Tousart na asistenciju Houssema Aouara.

Francuzi su u 40. minuti imali još jednu odličnu priliku, no Ekambi je pucao preko gola. Talijanski prvak u prvih 45 minuta nije pokazao ništa, a kako je igrao dovoljno pokazuje podatak da u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir domaćeg gola.

Juve je u drugom dijelu pojačao pritisak, ali bez konkretne završnice i domaćin je uspio odbraniti pogodak prednosti.

U možda i najzvučnijem okršaju osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je na gostovanju pobijedio Real Madrid sa 2-1.

Sudar "Kraljeva" i "Građana", svakako je jedna od poslastica osmine finala elitnog takmičenja "Starog kontinenta", a u prvom susretu slavili su gosti okrenuvši rezultat u posljednjih 12 minuta utakmice. 

Real je poveo u 60. minuti preko Isca, no gosti su okrenuli rezultat golovima Gabriela Jesusa u 78. minuti i Kevina de Bruynea u 84. minuti iz jedanaesterca. Real je utakmicu zaključio s igračem manje nakon što je u 86. minuti isključen Sergio Ramos.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...