OD SADA SVE SE MIJENJA, DOSTA JE BILO PREVARE: Europska unija uvodi velike promjene, spremaju se nove oznake za gume!

Vijeće Europske unije donijelo je odluku o proširenju oznaka guma koje koristimo na automobilima i drugim vozilima

  • Auto

  • 27. Feb. 2020  

  • 0

Na svim novim gumama koje se prodaju u EU sada je nužna oznaka o otporu kotrljanja, odnosno utjecaju na potrošnju goriva, razini buke te kočenju na mokroj cesti. Buka je označena u decibelima, a druga dva parametra moguće je doznati pomoću ocjena u rasponu od A do F.

Europsko tijelo najavljuje i kako će uskoro na gumama biti vidno označene informacije o prijanjanju pneumatika na snijegu i ledu, a u bliskoj budućnosti na informativnoj naljepnici morat će biti i podaci o trošenju gume, odnosno kilometraži koju može prijeći prije nego što postane neupotrebljiva.

Ovu odluke još samo treba potvrditi Europski parlament.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...