MIĆIĆ POTVRDIO DOGOVOR S DODIKOM: "Razgovaramo sa svima kojima je u cilju razvoj Semberije"

Gradonačelnik Bijeljine i potpredsjednik SDS Mićo Mićić oglasio se danas na fejsbuk profilu, ostavljajući poruku kako sa "svima razgovaraju kojima je u cilju razvoj Semberije, navodeći da je njihov "jedini politički izbor Srpska demokratska stranka", piše TVBN.

  • Vijesti

  • 27. Feb. 2020  27. Feb. 2020

  • 1

Mićić je ovu poruku ostavio nakon što je sinoć predsjednik SNSD-a Milorad Dodik još jednom rekao da je "gotovo i da je postignut dogovor sa Mićićem da bude SNSD-ov kandidat za gradonačelnika Bijeljine.ćić je porukom na fejsbuk profilu dao potvrdu Dodikovim riječima da sa njim dogovara saradnju. - Razgovaramo sa svima kojima je u cilju razvoj Senberije, jer naši projekti moraju biti nastavljeni, Srpska demokratska stranka je naš jedini politički izbor", poruka je koju je Mićić danas ostavio na fejsbuk profilu.

Dodik i Mićić odavno vode pregovore oko zajedničkog djelovanja SDS i SNSD, a u posljednje vrijeme se sve više potvđuje teza da je Mićić sa Dodikom imao od ranije zajedničke aktivnosti i to naročito u vrijeme izbornih ciklusa.

Iako su najviši organi SDS u više navrata odbacili mogućnost zajedničkog djelovanja sa SNSD-om, kako BN saznaje Mićić od toga ne odustaje i pokušava da u tu priču pod izgovorom "široke koalicije" uvuče i SDS.

Nedavno je predsjednik SDS Mirko Šarović poručio da u "SDS-u ne mogu biti oni koji su jednom nogom u toj stranici, a glavom u SNSD-u".

Kako će se Mićićeva krilatica i sa "SDS-om i SNSD-om" završiti ostaje da se vidi. Očito je sada na potezu Šarović koji mora donijeti konačnu odluku, prihvatiti saradnju lokalnih moćnika sa SNSD-om ili će ih sankcionisati.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...