STRAVIČNA NESREĆA: Vjetar otpuhao autobus pun Hrvata (FOTO)

Put je bio blokiran narednih nekoliko sati zbog udesa, a autobus je sklonjen kranovima.

  • Hronika

  • 28. Feb. 2020  28. Feb. 2020

  • 0

Najmanje sedam osoba povrijeđeno je u noći između četvrtka i petka kada se prevrnuo autobus iz Hrvatske na autoputu u Njemačkoj.

Kako prenose njemački mediji, do nesreće je došlo kod mjesta Tomerdingen na autoputu B-10 zbog sniježnih padavina, klizavog puta i olujnog vjetra, a autobus sa sedam putnika iz Hrvatske putovao je ka Stuttgartu.

Prema pisanju, udar vjetra je bio toliko jak, da je "otjerao" vozilo sa puta, a onda se prevrnulo na desnu stranu. Internet portal "SWP" ističe da su teško povrijeđeni 48-godišnji vozač autobusa i 53-godišnji putnik, dok su ostali zadobili lakše povrede. Svi povređeni zbrinuti su u lokalnim bolnicama.

Ubrzo su na mjesto nesreće stigli policija i šest vozila Hitne pomoći sa dva ljekara i 13 medicinskih radnika. Također, u akciji spašavanja učestvovalo je 15 vozila vatrogasne brigade sa 60 vatrogasacca.

Put je bio blokiran narednih nekoliko sati zbog udesa, a autobus je sklonjen kranovima.

Jaki vjetrovi i sniježne padavine rano jutros doveli su do nesreće na jugu i jugozapadu Njemačke u kojoj je jedna žena poginula u automobilu.

Žena je stradala u nesreći na putu u Rajna-Palatinat, prenosi AP pozivajući se na njemačke medije. U međuvremenu, snažan vjetar prevrnuo je autobus iz Hrvatske u Tomerdingenu u Baden-Virtembergu kada je povređeno osam ljudi, od kojih su dvoje teško.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...