PREMIJER FBiH FADIL NOVALIĆ ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI: "Dragi Bosanci i Hercegovci, zahvaljujući odluci od..."

"... prije 28 godina živimo slobodni u nezavisnoj državi"

  • Vijesti

  • 28. Feb. 2020  28. Feb. 2020

  • 1

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao je, u ime Vlade Federacije BiH i lično, svim građanima Bosne i Hercegovine 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

"Dragi Bosanci i Hercegovci, zahvaljujući odluci od prije 28 godina živimo slobodni u nezavisnoj državi. Te 1992. smo se opredijelili da Bosna i Hercegovina bude samostalna, suverena i cjelovita, država ravnopravnih naroda i građana. Naš je trajni zadatak da svakodnevno pokazujemo i potvrđujemo odanost državi i spremnost za čuvanje onog za šta smo se zalagali, a učimo tome i naše mlade. Budimo ponosni na to što smo građani međunarodno priznate države i neka nas to ohrabri da čuvamo i gradimo Bosnu i Hercegovinu, našu voljenu domovinu.

Svim građanima BiH želim sretan 1. mart, jedan od najvažnijh datuma u dugoj i bogatoj historiji naše države - poručio je premijer Novalić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...