ČOVIĆEVI KERBERI NAPALI KOMŠIĆA: "Hrvati na referendumu nisu glasali za ravnopravnost građana nego naroda"!

Mostarski portal HMS, pod kontrolom lidera HDZ-a Dragana Čovića, žestoko je napao svečani govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića na prijemu povodom, kako navode, "nepostojećeg Dana nezavisnosti BiH", navodeći pri tom da je referendum 1992. godine uspio "zahvaljujući upravo Hrvatima".

  • Mini market

  • 28. Feb. 2020  28. Feb. 2020

  • 7

Čovićevim medijskim kerberima zasmetao je dio Komšićevog govora u kome je kazao da “niko Bosancima i Hercegovcima nije mogao ubiti niti nadu niti vjeru u ono za šta su se zalagali, a zalagali smo se za isto ono za što se zalažemo i danas, za državu jednakopravnih građana, državu u kojoj je bilo, u kojoj ima, i u kojoj će uvijek biti mjesta za sve”.

HMS piše da je Komšić tako "po tko zna koji put krivotvorio za kakvu BiH se glasalo na referendumu o neovisnosti Bosne i Hercegovine", navodeći da je referendumsko pitanje glasilo: “Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?”

alt

HMS tvrdi da na referendumu "nisu glasali Bosanci i Hercegovci, već Hrvatii, Muslimani i Srbi, i to ne za državu ravnopravnih građana kako to tvrdi Komšić, već za  državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive”.

HMS piše da je referendum uspio "zahvaljujući upravo Hrvatima" te da je na temelju njega BiH je stekla neovisnost i međunarodno priznanje.

"Umjesto priznanja za to što su BiH izveli iz krnje Jugoslavije, odnosno Srboslavije ustavna prava Hrvata u BiH se brutalno gaze i time što im se onemogućava izabrati svoj predstavnika u Predsjedništvo BiH", zaključuje Čovićev portal. 

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...