U PDP-u ZNAJU KAKO STOJE STVARI: "SNSD-u nije stalo do jedinstva, nego do jednoumlja koje imaju sa HDZ-om"

„SNSD-u nije stalo do jedinstva, nego do jednoumlja, koje očigledno imaju sa HDZ BiH, pa su požurili da prekrše dogovor političkih stranaka iz Republike Srpske i sa HDZ predlože zakon o odlasku stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, izbacujući Narodnu skupštinu RS iz procesa odlučivanja o izboru sudija i tako, nakon duže vremena, opet prenesu nadležnosti na nivo Bosne i Hercegovine“, saopštili su iz PDP-a.

  • Politika

  • 28. Feb. 2020  

  • 2

Iz ove stranke poručuju da su navikli na "teške riječi i govor mržnje koji ispoljava lider SNSD-a, godinama stvarajući lošu atmosferu na političkoj sceni koja podstiče i pozive na nasilje.

„SNSD zaboravlja da su oni vlast na BiH nivou, a mi opozicija i da je najveća odgovornost za političke procese u rukama njega i njegovih koalicionih partnera SDA, HDZ-a, DF-a i SBB-a. SNSD i njihov predsjednik raznoraznim optužbama samo pokušavaju da sakriju svoju nemoć i skinu odgovornost sa sebe“, potcrtavaju u ovoj opozicionoj stranci.

Na koncu, ističu da su u "PDP-u svjesni mogućnosti da SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH blokira da zakon o VSTS bude usvojen na Predstavničkom domu".

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...