IZ BIJELE KUĆE JASNO UPOZORILI: Američki mediji forsiraju koronavirus kako bi naštetili Trumpu

Visoki zvaničnik Bijele kuće optužio je u petak američke medije da pojačano objavljuju negativne izvještaje o koronavirusu kako bi nanijeli štetu predsjedniku Donaldu Trumpu

  • Svijet

  • 28. Feb. 2020  

  • 0

'Razlog zbog kojeg danas ta tema privlači toliko pažnje je zbog toga da se našteti predsjedniku, to je jedini razlog', rekao je šef administracije Bijele kuće Mick Mulvaney na konzervativnom političkom forumu.

Kako bi se stabiliziralo tržište dionica, savjetovao je ljudima da 'ne gledaju televiziju sljedeća 24 sata'.

Mulvaney je ranije već osudio medije zbog negativnog pisanja o predsjedniku tokom istrage o njegovom opozivu i suđenja.

Šef administracije Bijele kuće i direktor Ureda za upravljanje i budžet također je rekao kako postoji mogućnost poremećaja u prometu i radu škola.

Bijela kuća je pod pritiskom opozicionih demokrata oko upravljanja krizom s koronavirusom, uključivo pripremljenost na nju te ranije planirano smanjenje budžeta za zdravstvo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...