AMFILOHIJE I LITIJE K'O I PRIJE, A SADA I ONUFRIJE: U Podgorici najmasovniji protest u organizaciji SPC-a do sada, iz BiH nema grupnih ulazaka u Crnu Goru (VIDEO)

Prethodno je Onufrije sa mitropolitom Amfilohijem služio liturgiju u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici

  • Regija

  • 29. Feb. 2020  29. Feb. 2020

  • 0

Mitropolit kijevski Onufrije, zajedno sa mitropolitim crnogorsko-primorskim Amfilohijem, predvodi litiju koja je poslije 12 sati krenula ulicama Podgorice, piše CdM.

Litija će ići od Hrama Hristovog Vaskrsenja do manastira na Morači.

Prethodno je Onufrije sa mitropolitom Amfilohijem služio liturgiju u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Tom prilikom mitropolit Amfilohije je još jednom pozvao na povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Dok je on govorio, vjernici su uzvikivali “Ne damo svetinje”.

Srpska crkva danas organizuje skup koji su nazvali slavom Mitropolije crnogorsko-primorske, odnosno praznikom Svetog Simeona Mirotočivog (Stefan Nemanja), a u okviru njega i litiju, koju zovu “krsni hod“.

Svim organizovanim grupama koje dolaze iz regiona neće biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru, kako bi prisustvovali litiji u Podgorici, saopšteno je ranije nezvanično CdM-u iz policije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...