NAGLUHI TELEFON: Johnson razgovarao sa Vučićem i sjetio se Bosne i Hercegovine

Premijer Velike Britanije Boris Johnson telefonom je razgovarao je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, objavljeno je na sajtu britanske vlade

  • Politika

  • 29. Feb. 2020  29. Feb. 2020

  • 0

Njih dvojica navodno su se složili o važnosti odnosa Velike Britanije i Srbije, a Johnson je rekao da se raduje izgradnji prijateljstva između dvije zemlje.

Johnson je podržao nastavak dijaloga između Srbije i Kosova. Pozdravio je djelimično povlačenje carina Kosova na robu iz Srbije i BiH. Rekao je da će Velika Britanija nastaviti sa pritiskom za potpuno ukidanje carina.

O situaciji u Bosni i Hercegovini, Johnson je pozvao Vučića da iskoristi svoj utjecaj za smirivanje tenzija. A nije saopšteno šta mu je on odgovorio. Sigurno je opet nešto slagao.

(S.B.) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...