OVIMA DEFINITIVNO NIJE DOBRO: Naša stranka povodom Dana nezavisnosti odala počast žrtvama Drugog svjetskog rata, na Kovače nisu išli!

Ostaje ne baš posve jasno zašto se za Dan nezavisnosti BiH nakon kojeg je uslijedila brutalna agresija na BiH i teška borba u kojoj je tu nezavisnost trebalo odbraniti i sačuvati, odaje počast Titu i partizanima koji su stvorili socijalističku Jugoslaviju iz koje se BiH izdvojila upravo tog prvog marta 1992.

  • Mini market

  • 01. Mar. 2020  01. Mar. 2020

  • 2

Naša stranka na svoj prepoznatljiv način, dakle diletantski, odlučila je obilježiti  Dan nezavisnosti.

Naime, delegacija ove stranke odala je počast poginulim antifašistima iz DRUGOG SVJETSKOG RATA. Činjenica da su uopšte nekako i odlučili obilježiti ovaj datum samo po sebi je već velik iskorak od strane ove stranke. Ipak,ostaje ne baš posve jasno zašto se za Dan nezavisnosti BiH nakon kojeg je uslijedila brutalna agresija na BiH i teška borba u kojoj je tu nezavisnost trebalo odbraniti i sačuvati, odaje počast Titu i partizanima koji su stvorili socijalističku Jugoslaviju iz koje se BiH izdvojila upravo tog prvog marta 1992. 

Kao da Bosna i Hercegovina nije imala vojsku koja se borila za vrijednosti Prvog marta i za odbranu proglašene države protiv novog fašizma. Stoga, nije li bilo primjerenije da su umjesto pred Vječnu vatru otišli na Kovače ili i barem i na Kovače?

Dakle, ostaje otvoreno pitanje zašto je Naša stranka odbila odati počast poginulim borcima za nezavisnu Republiku BiH kao što su odali počast borcima za socijalističku Jugoslaviju?

Je li smatraju da ovo prvo nije njihova borba, Ili možda ne žele da uvrijede svih svojih 50 glasača u Republici Srpskoj?

I kako se sve ovo poklapa s nedavno izjavom predsjednika ove stranke da on, navodno, svakog prvog marta odlazi na mezar prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića? Pošto ga ove godine nismo vidjeli, nije valjda da nam Kojović nije govorio istinu?

Ili je možda razlog što im je Vječna vatra tačno 100 metara udaljena od centrale stranke. Odeš na minutu, uslikaš se taman za demagogije i društvenih mreža i onda lagano na ručak u restoran Nostra Cucinu koji je odmah tu u Titovoj. A Kovači... Eeeej, ko će se do gore penjati.



(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...