NE PRIZNAJU DAN NEZAVISNOSTI BiH, ALI DOBRO IM DOĐE ODMOR: Srbi poput Bošnjaka danas nisu došli na radna mjesta u državne institucije BiH

Slobodna Bosna pokušavala je kontaktirati brojne državne institucije, ali niko nije odgovarao na poziv.

  • Vijesti

  • 02. Mar. 2020  02. Mar. 2020

  • 4

S obzirom na činjenicu da 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, praznik prema odlukama Ustavnog suda je bio u nedjelju, a ponedjeljak 2. mart 2020. godine proglašen je neradnim danom, ekipa Slobodne Bosne odlučila je provjeriti da li se poštuje odluke o neradnom danu u državnim institucijama.

Naime, kako je izjavio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik, za Srbe to nije praznik nego sasvim običan radni dan. Prema našim provjerama, niko danas nije došao na posao, iako Srbi ne priznaju 2. mart kao Dan nezavisnosti i kao neradni dan.

Pokušavali smo kontaktirati Službu za zajedničke poslove institucija BiH, niko nije odgovarao na pozive. Također, zvali smo i Agenciju za državnu službu BiH, ni tamo nisu odgovarali na naše pozive. Savjetnik za informsanje u kabinetu Milorada Dodika, Pero Simić, nije bio dostupan za izjavu.

Nedolaskom na posao, praktično Srbi su priznali Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u smislu neradnog dana, i jednako kao Bošnjaci, nisu se danas pojavili na radnim mjestima.

Postoji određeni broj ljudi koji zbog obaveza dežurstva dolaze na posao i tokom praznika. Riječ je o dežurnim službama, jednim dijelom pripadnika Oružanih snaga BiH, Granične policije BiH, SIPA-e, obezbjeđenja Predsjedništva BiH i drugih državnih objekata itd, ali redovnih radnih aktivnosti nije bilo.

(K. S.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...