OVO JE VEĆ PATOLOGIJA: Čović toliko mrzi Komšića da to više ni ne pokušava sakriti, komentar afere koja trese SDA otkriva sve..

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović jučer je imao buran radni dan

  • Politika

  • 03. Mar. 2020  03. Mar. 2020

  • 6

Upitan da prokomentira “aferu Asim” o kupovini glasova, uz dodatak da je član Predsjedništva Željko Komšić kazao da je “čuo i za mnoge gore stvari”, Čović je kazao:

“Taj bošnjački član Predsjedništva je izabran na isti način od istih ljudi, to je posao za SDA i institucije. Tamo gdje je kriminal, tu je prekršajni zakon. Ako nisu riješili to kada su birana dva bošnjačka člana Predsjedništva, nadam se da će sada”.

Biskupi su se sastali u Banjaluci, jedan od zaključaka je bio da je “Izborni zakon nepravedan za Hrvate”.

“Snažna poruka svima nama ali i obaveza i odgovornost svih nas. Danas je unutar SDA, do jučer je to samo dodatak SDA-u u vezi nekih drugih stvari. Oko Ustavnog suda, sudova, CIK-a; mi ćemo poštivati sve odluke koje su pravomoćne, morate ih poštivati, slagali se ili ne. Sa ovom se nismo slagali, dobro je da je Katolička crkva postakne razmišljanje u IZ i svim drugim vjerskim institucijama da takve stvari nisu dobre za BiH”, kazao je Čović.

Podsjetimo, jučer su u Mostaru održane sjednice HDZ-a BiH i HNS-a nakon kojih je Čović pozvao lidera SDA Bakira Izetbegovića na novi sastanak.

“U srijedu ako se dogovorimo oko paketa Izbornog zakona koji će riješiti pitanje legitimnosti i Mostara i svih presuda, onda ima smisla još 15-20 ili mjesec dana raditi. Procijeniti ćemo u srijedu da li od toga ima nešto ili ne, želju da dogovaramo i onda ćemo znati je li kraj, da li nastavljamo da razgovaramo to ćete znati već u srijedu", kazao je Čović.

Pogledajte šta je sve Čović jučer rekao u Mostaru.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...