OVO NIPOŠTO NEMOJTE IGNORIRATI: Ukoliko imate ove simptome za vrijeme spavanja odmah se obratite doktoru, vrijeme može biti ključno za spašavanje života…

Ovakvo stanje ponekad može biti pokazatelj i nekih ozbiljnijih zdravstvenih stanja

  • Zdravlje

  • 04. Mar. 2020  

  • 0

Ukoliko vam se događa da se noću budite znojni, iako je temperatura u vašoj sobi ugodna stvari nisu bezazlene.

Noćno znojenje može ukazati i da vam je u tijelu došlo do hormonalnog disbalansa, što je česta pojava kod žena u menopauzi, a može biti i pokazatelj da vam rad štitnjače nije reguliran ili da patite od apneje i poteškoća s disanjem.

Uz navedena stanja, pojačano znojenje može upozoravati i na infekcije u tijelu, hipoglikemiju ili niski šećer u krvi te idiopatsku hiperhidrozu, odnosno poremećaj kod kojeg se znojenje javlja samo po sebi.

No, ukoliko je noćno znojenje popraćeno i nekim dodatnim simptomima kao što su učestali i jaki bolovi u kostima, moguće je da se radi i o ozbiljnijem zdravstvenom problemu.

Karcinom je opasna bolest koja se pojavljuje u raznim oblicima, a jedan stvar koja im je svima zajednička jest važnost uočavanja ranih znakova upozorenja kako bi se poboljšali rezultati prevencije i liječenja.

Jedan od takvih simptoma je i pojačano noćno znojenje, koje može signalizirati rak kostiju. Ako se radi o ozbiljnijem problemu, noćno znojenje bit će popraćeno bolovima u kostima.

National Health Service na ovaj problem pojačano alarmira, te navodi: "Bol uzrokovana rakom kostiju obično započinje osjećajem osjetljivosti u zahvaćenoj kosti. Bol postepeno napreduje te prelazi u stanje trajnog i neugodnog osjećaja koji se povremeno pojačava i smanjuje, a javlja se i tijekom noći kada odmarate."

NHS navodi da u rizičnu skupinu spadaju ljudi prethodno liječeni radioterapijom, ali i oni sa prijašnjim oboljenjima kostiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...