SVETLANA CENIĆ KOMENTIRALA AFERU „ASIM“ PA SE SJETILA DODIKOVIH PRELETAČA: „Kako vjerovati nekome ko preko noći promijeni naciju i stranke mijenja kao čarape“?

Ekonomisica Svetlana Cenić govorila je o posljednjoj aferi koja je uzdrmala Kanton Sarajevo

  • Mini market

  • 04. Mar. 2020  

  • 2

"Biće mu nenormalna pojava vjerovatno kad dođe do njega, kad neko objavi razgovor sa njim", kazala je Cenić govoreći o Komšićevoj reakciji, no ipak je saglasna s njim da su radnje poput kupovine glasova, stranačko zapošljavanje i unutarstranačko prisluškivanje postale uobičajene:

"U jednom dijelu ću se složiti s njim da to nije ništa neobično jer svi znamo da već decenijama postoji i da unutar stranke svako svakog kontroliše, dojavljuje šefu ko se s kim sastao. Podsjetiću vas svojevremeno na SDS i Tajfun koji je organizovan više da kontroliše članove svoje stranke nego da se bavi obavještajnim radom ili špijunira nekog drugog. To sve stranke imaju, da li organizovano ili samoinicijativno. S obzirom na to da smo pokazali koliki smo poltroni svako se utrkuje da dojavi šefu ko se s kim sastaje, koje su struje. Meni to ništa nije iznenađujuće."

"Što se to svi pitaju sad kad svi znaju da se neka mjesta i plaćaju. Sve zavisi od stranke do stranke koliko košta jedno ministarsko mjesto npr", dodala je Cenić.

Na konstataciju da su stranke postale zavodi za zapošljavanje Cenić je rekla:

"Ne znam što sad ponavljamo ono što svi živi znamo i puštamo. Ako vas neko ne predloži nećete biti nigdje. Ja ne znam kad sam posljednji put čula da je neko regularno došao do posla, konkursom u javnim institucijama, nego zna se - partijski sporazum, koalicioni sporazum, pa ko te predloži."

"Bez integriteta ne možete ni vjerovati nekome da će časno obavljati posao. Kako vjerovati nekome ko preko noći promijeni naciju, mijenja partije ko čarape. Zapitam se onda šta sutra? Danas si izdao onog, sutra ćeš mene? Naša politička scena je jedna velika kaljuža i mi to znamo", kazala je Svetlana Cenić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...