SPREMNA KADROVSKA METLA: "SB" otkriva imena direktora javnih ustavnova i preduzeća koje će smijeniti nova vlast Kantona Sarajevo

Prema pouzdanim saznanjima do kojih je došla "Slobodna Bosna", uskoro će uslijediti smjena direktora kantonalnih preduzeća i ustanova koji su imenovani ispred tri partije: Narod i pravda (NiP), Naša stranka (NS) i Socijaldemokratska partija BiH (SDP BiH).

  • Mini market

  • 05. Mar. 2020  05. Mar. 2020

  • 1

"Slobodna Bosna" doznaje da će smijenjene direktore zamijeniti uglavom kadrovima SDA, dok će kadrovi SBB-a i DF-a, koji su ranije imenovani u mandatu Edina Forte, ostati na svojim pozicijama.

Imena novih direktora još nisu poznata, ali poznato je koja će preduzeća i institucije biti obuhvaćena kadrovskim promjenama na vrhu. Riječ je o Toplanama Sarajevo, Sarajevogasu, KJKP Radu, KJKP Parku, GRAS-u, preduzeću ZOI'84, Vodovodu i kanalizaciji, Kantonalnoj javnoj ustanovi "Odgojni centar Kantona Sarajevo", Historijskom arhivu Sarajevo i drugim institucijama.

Sasvim sigurno bit će smijenjeni Mirsad Pindžo (NiP) koji obnaša poziciju direktora Kantonalne javne ustanove "Odgojni centar Kantona Sarajevo", Vera Arnautović (Naša stranka), direktorica KJKP Rada, Jakub Kubur v.d. direktora GRAS-a, Kenan Magoda (SDP BiH) direktor firme KJP ZOI'84, Amir Joldo (SDP BiH) direktor Sarajevo šuma, Nirves Bulaja (blizak Narodu i pravdi) kao v.d. direktora KJP Veterinarska stanica, Berin Alagić (SDP BiH) direktor KJKP Toplane Sarajevo.

Osim njih, trebali bi biti smijenjeni i Enver Hadžiahmetović (NiP) sa pozicije direktora KJKP Vodovod i Kanalizacija, kao i Duška Jurišić,  direktorica TV SA.

Direktor KJKP Tržnice-pijace Alija Hodžić, kadar blizak Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi (NBL), čiji lider je Ibrahim Hadžibajrić, mogao bi također biti predmet "kadrovske metle" koja će čistiti direktore, koje je imenovala bivša vlast. IZ NBL-a je i Mehmed Kulić, direktor Javne ustanove Domovi zdravlja Kantona Sarajevo i on će se, vjerovatno, naći na listi za smjenu.

Sejfo Ušanović (SDP BiH) direktor je KJKP Sarajevogasa, također će biti smijenjen, kao i Nermin Pećanac (NBL) koji obnaša funkciju direktora Službe za zapošljavanje KS.

Nova kantonalna vlast smijenit će i direktora Historijskog arhiva Sarajevo Velida Jerlagića (Naša stranka), kao i direktora Kantonalnog stambenog fonda Tarika Jažića (Naša stranka) , a njihovi naslijednici, kako smo ddoznaali, doći će iz SDA.

Kadrovsko pospremanje u kantonalnim preduzećima i ustanovama, trebalo bi se okončati najkasnije do kraja šestog mjeseca ove godine.  

(K. S.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...