DODIK ODBIJA ANGAŽOVANJE ORUŽANIH SNAGA NA GRANICI: Komšić ga jasno upozorio na posljedice

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da Milorad Dodik preuzima eventualne posljedice priliva migranata u BiH odbijanjem angažovanja Oružanih snaga na granici BiH.

  • Mini market

  • 05. Mar. 2020  05. Mar. 2020

  • 3

"Odbijanjem angažovanja Oružanih snaga na granici, Dodik preuzima sve eventualne posljedice migrantske krize i eventualnog novog priliva migranata", rekao je Komšić.

"To je potpuno neodgovorna politika prema svim građanima, pa i onim u entitetu RS. Ukoliko situacija ekskalira možemo to pitanje ponovo staviti na dnevni red, što bi bilo u interesu svih", poručio je Komšić.

"Ne bi bilo dobro i nema nikakvog razloga da gospodin Dodik nastavi sa politikom kontriranja. Vjerujem da je svjestan toga i da će kao razuman čovjek sagledati okolnosti", kazao je Komšić.

Podsjećamo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Predsjedništvo već odlučivalo o angažovanju Oružanih snaga BiH na granici zbog migrantske krize, da je ta inicijativa odbijena i da se po tom pitanju ništa nije promijenilo.

Na pitanje novinara u Istočnom Sarajevu da prokomentariše izjave ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića i lidera SDA Bakira Izetbegovića da BiH na svoje granice treba da izvede vojsku ukoliko to učine i susjedne države zbog najezde migranata, Dodik je istakao da su to samo njihove pretpostavke i da je o tom pitanju Predsjedništvo već odlučivalo.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...