PORUKA IZ SDS-a KOJA SVE GOVORI: "Ni u kakvu koaliciju sa SNSD-om, osim možda u Srebrenici kao SPECIFIČNOM SLUČAJU"

Član Predsjedništva SDS-a Mladen Bosić rekao je da svi oni koji ne poštuju odluke predsjedništva ove stranke sami sebe iskučuju iz stranke i tu, kako kaže, nema dileme.

  • Mini market

  • 05. Mar. 2020  05. Mar. 2020

  • 1

"Predsjedništvo SDS-a je donijelo odluku da neće ići ni u kakvu koaliciju i kombinaciju sa SNSD-om ne samo u Bijeljini nego i u svim drugim opštinama, osim možda u Srebrenici kao specifičnog slučaja, i svi oni koji ne poštuju tu odluku sami sebe su isključili iz stranke. Tu je situacija apsolutno jasna", rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Brčkom.

On je naveo da SDS ima svoj statut koji predviđa da u stranci ne mogu biti oni koji ne prihvataju i ne poštuju odluke viših organa stranke.

"Taj sporazum između Miće Mićića i SNSD-a neće biti prihvaćen. Na kraju krajeva odluka je na predsjedniku stranke da potpiše kandidaturu, a ja nemam nikakvu dilemu da onaj ko ne prihvata politiku stranke i odluke stranke ne dobije kandidaturu. Mićo Mićić i ljudi oko njega u Bijeljini moraće da se izjasne u vezi sa ovom situacijom",  rekao je Bosić.

On je upozorio, ne samo Miću Mićića, nego i Dodika i premijera Viškovića da prestanu sa pričom o projektima koji će biti finanisrani, samo ukoliko neko bude na vlasti u Bijeljini.

"To je po članu 123 krivičnog zakona RS jasno krivično djelo trgovina uticaja. Višković, Dodik i Mićić jasno krše krivični zakon i mogli bi odgovarati po tom osnovu. Ono što je javni interes vlast Republike Srpske mora zastupati, a u koliko to svodi na lični interes, manipulisanijem ko će biti na vlasti i vezivanjem te činjenice za investicije od javnog interesa je nedopustivo i ukoliko iole bude pravne države oni koji se time bave će odgovarati".

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, on smatra da je “kriza vlasti na nivou BiH u takvoj fazi da se zemlja nalazi u teškom trenutku, prije svega, jer su pred njom dva velika izazova – naviranje izbjeglica i virus korona”.

"Dolazak takvih izazova u trenutku kada praktično vlast i ne postoji i ne može da funkcioniše je velika opasnost za građane BiH i ovo što se dešavalo u proteklom periodu je jasno pokazalo da koalicija koja je formirala vlast na nivou BiH nije sposobna da vrši tu vlast", mišljenja je Bosić.

On je iznio optužbe i na Savjet ministara, te naveo da je u BiH evidentna blokada koja se pokušava prikazati da to nije.

"U BiH treba nešto preduzeti kako bi se ove politike koje su sada dominatne spriječile da BiH vode u dalju krizu. Politički rejting vlasti i lidera je daleko iznad bilo kakvog interesa građana", smatra Bosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...