LEGENDARNI BRAZILAC OTKRIO SVE: "Edin Džeko je najbolji nogometaš s kojim sam ikada igrao…"

Čuveni brazilski napadač Grafite proslavio se u svijetu fudbala svojim igrama u dresu Wolfsburga s kojim je 2009. godine na iznenađenje svih osvojio titulu prvaka Njemačke

  • Sport

  • 06. Mar. 2020  

  • 0

Wolfsburg je tada imao nevjerovatnu ekipu koja je napravila veliku senzaciju osvajanjem titule. No, mnogi će Vukove pamtiti po jednom od najboljih tandema u napadu kojeg su činili upravo Grafite i bh. napadač Edin Džeko.

Grafite je tada bio prvi strijelac Bundeslige sa 28 golova, dok je Džeko odmah bio iza njega sa dva gola manje. Brazilac je u Wolfsburgu igrao od 2007. do 2011. godine i uspio je postići 59 golova na 107 utakmica.

Nakon nevjerovatne sezone s Wolfsburgom u kojoj je Grafite bio očito na vrhuncu karijere kasnije nije uspio da ponovi blistave partije. Poslije Wolfsburga igrao je još za Al-Ahli, Al Sadd i Atletico Paranense, a karijeru je završio prije dvije godine u dresu Santa Cruza.

Grafite se nije mnogo pojavljivao u javnosti u posljednjih nekoliko godina, ali danas je ponovo uspio doći u centar pažnje. On je dao kratak intervju za engleski portal The Sportsman i odgovarao je na "blic" pitanja.

Tako je Grafite odgovorio da mu je najdraži trenutak u karijeri osvajanje Bundeslige s Wolfsburgom i titula najboljeg strijelca lige. Što se tiče najboljeg igrača s kojim je igrao on je tu bez dileme izabrao Edina Džeku iako je kasnije spominjao i Zvjezdana Misimovića.

Najbolji igrač protiv kojeg je igrao je Cristiana Ronaldo, a prema očekivanja najdraži trener mu je Felix Magath s kojim je sarađivao u Wolfsburgu. Za kraj je poručio da mu je najbolji stadion na svijetu Emirates na kojem nastupa Arsenal.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...