KARDINAL PULJIĆ "BOCNUO" DODIKA I ČOVIĆA: "Treba htjeti graditi državu na temeljima jednakih prava, a ne na pravu jačega..."

Ako smo na putu u Evropsku uniju i ako želimo graditi demokraciju, bez ljudskih prava i poštivanja čovjekovog dostojanstva, nema demokracije, kazao je u razgovoru za "Dnevni avaz" nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić

  • Društvo

  • 06. Mar. 2020  

  • 3

- Kada je u pitanju privatno vlasništvo, tu država mora bdjeti nad tim pravima, kao i nad vjerskom slobodom. Treba htjeti graditi državu na temeljima jednakih prava, a ne na pravu jačega - rekao je Puljić.

Komentirajući odluku Ustavnog suda BiH o poništavanju Zakona o poljoprivrednom zemljištu u Republici Srpskoj, čime je narušeno i pravo Hrvata u manjem bh. entitetu, Puljić je kazao da pitanje o brizi prema Hrvatima treba "postaviti gospodi koja kažu da zaslupaju Hrvate, a ne meni koji sam zadužen za vjerska pitanja".

- Meni je žao što se narod mora obraćati nama, u Crkvi, jer nema onih koji bi ih trebali zastupati i braniti njihova prava - rekao je kardinal Puljić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...