ERDOGAN JASNO PORUČIO MERKEL: Sporazum Turske i EU-a ne valja, treba ga izmijeniti

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je danas u telefonskom razgovoru njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da sporazum o migrantima između Turske i EU-a ne funkcionira i da ga treba izmijeniti.

  • Svijet

  • 06. Mar. 2020  06. Mar. 2020

  • 0

EU je pozvao migrante na turskoj granici da ne pokušavaju preći u Grčku, ali je ponudio dodatnu pomoć Ankari zbog pat-pozicije u kojoj se već drugu sedmicu nalaze grčka policija i izbjeglice.

Erdogan je u razgovoru s Merkel također rekao da je tursko-ruski sporazum o prekidu vatre u sirijskom Idlibu namijenjen zaštiti civila i turskih vojnika.

Ankara je otvorila vrata Europe za migranate nakon eskalacije sukoba u Idlibu. Od novembra do januara više od 200 hiljada prebjeglo u Tursku nakon što je vojska vjerna Basharu al-Assadu pokrenula vojne operacije sa juga. 

(index.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...